Ezek most a legjobb online luxusruha-kölcsönzők

2021. február 23.
A pandémia hatására hatalmasat nőtt az online ruhakölcsönzők rajongótábora, az etikus műfajt elsősorban azok választják, akik hajlamosak rá, hogy csak egy-két alkalommal viseljenek egy ruhát.

A ruhabérlés mellett szól, hogy elképesztő összegeket lehet így megspórolni, de ami ennél is fontosabb szempont, hogy az olajipar után a divatipar a második legszennyezőbb iparág a világon, a kölcsönzéssel pedig jelentősen visszaszorítható lenne a termelés, illetve megteremthető lenne a körkörös gazdaság, ami a fenntarthatóság egyik járható útja. Éppen ezért mindenkit arra biztatnak a szakemberek, mielőtt ruhát vásárolna, tegye fel magának a kérdést: Hányszor fogom felvenni? Ha ez a szám nagyon alacsony, látogasson el inkább az alábbi online ruhakölcsönző platformok egyikére, ahol a legnagyobb luxusmárkák és megannyi fenntartható brand termékei között válogathat, illetve ahol saját luxusdarabjait is kölcsönadhatja.

FRONT ROW

A 2016-ban alapított felületen több mint ötven luxusmárka között lehet válogatni. Elérhetők a szezon legfrissebb darabjai is.

Kölcsönözhető márkák: Louis Vuitton, Dior, Chanel, Jacquemus, Chanel, Balenciaga, Alexander McQueen, Gucci, Burberry, Manish Arora…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Front Row (@frontrowlondon) által megosztott bejegyzés

ONLOAN

A bérleti előfizetői platform közvetlenül a márkákkal működik együtt, ennek köszönhetően pedig régi és a szezon legfrissebb szettjei is elérhetők. A kölcsönzés havi előfizetéssel működik, vagyis a hónap végéig vissza kell juttatani a termékeket, és a következő hónapra ki lehet választani újabb fix számú darabot.

Kölcsönözhető márkák: Mother of Pearl, Maggie Marilyn, Stine Goya, Shrimps…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Fashion Rental Membership (@onloan.co) által megosztott bejegyzés

ROTARO

A ROTARO bérlői kortárs luxustervezők, és új, feltörekvő márkák darabjai között válogathatnak.

Kölcsönözhető márkák: Rixo, Ganni, Reformation, Cult Gaia, Vampires Wife, Zimmerman, Jacquemus, Cecilie Bahnsen, Stine Goya…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ROTARO Fashion Rental (@rotaro.uk) által megosztott bejegyzés

ENDLESS WARDROBE

Ezen az oldalon keresztül nemcsak bérelni lehet, de használt, jó állapotú ruhát vásárolni is. A felületen keresztül 4, 10 vagy 16 napokra lehet a termékeket kölcsönözni, az árban pedig a szállítási költség mellett benne van a ruhatisztítás tarifája is. Az érdeklődök extraméretű ruhákat is találnak ezen a platformon.

Kölcsönözhető márkák: Alexa Chung, De La Vali, Free People, Whistles,…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Endless Wardrobe 💗 (@endlesswardrobe) által megosztott bejegyzés

COCOON

A 2019-ben alapított vállalkozáson keresztül luxus dizájnertáskákat lehet kölcsönözni. Havi tagság ellenében a legkeresettebb, limitált szériás darabokhoz is hozzá lehet jutni.

Kölcsönözhető márkák: Fendi, Louis Vuitton, Chanel, Bottega Veneta,…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

COCOON (@cocoonclub) által megosztott bejegyzés

HURR

A person-to-person elven működő rendszer lényege, hogy a termékeket közvetítő segítségével tudjuk kölcsönadni másoknak. Az egyik legmegbízhatóbb platform geo-tagginget használ.

Kölcsönözhető márkák: Rixo, Sleeper, Ganni, Victoria Beckham, STAUD, Dior, Rejina Pyo…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Your Fashion Rental Platform (@hurr) által megosztott bejegyzés

BY ROTATION

Ugyancsak a legfelkapottabb szolgáltatók közé tartozik a BY ROTATION, ami egy ingyenesen működő applikáció segítségével könnyíti meg a keresést. Várólista nincsen, a termékek személyesen vagy két szállítási partneren keresztül cserélnek gazdát.

Kölcsönözhető márkák: Dior, Jacquemus, Vetements, Chanel, Zimmermann…

Forrás: Marie Claire UK Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!