Kaktuszbőrből készítették el Karl Lagerfeld kedvenc táskáját

2021. április 13.
Amber Valletta, Karl Lagerfeld múzsája találta ki a fenntartható táska ötletét.

A szupermodell, Amber Valletta a ‘90-es években Párizsban, egy Chanel próbán találkozott először a neves tervezővel, a tizennyolc éves modell és a dizájner között pedig egy csapásra kialakult a szimpátia, munkakapcsolatuk hamar barátsággá szelídült.

Amber Valletta

A modell – aki nagy környezetvédő aktivista, és a brit Vogue fenntarthatósági rovatának szerkesztője – már akkoriban átlátta, hogy a divatipar mennyi terhet ró a környezetre. Amikor Pier Paolo Righi, a Karl Lagerfeld vezérigazgatója egy közös munkát ajánlott a modellnek, nem tudott nemet mondani: egy olyan kapszulakollekción kezdtek el együtt dolgozni, ami fenntartható anyagokból készült.

Karl Lagerfeld táska

A modell nemcsak a nevét, de a tudását is beleadta a közös munkába. Így álmodták újra a márka egyik ikonikus párnatáskáját, amit Karl Lagerfeld egyik kedvenc gyerekkori párnája ihletett. A K/Kushion táska a Desserto cég által kifejlesztett kaktuszbőrből készült el. A termékek eladásából befolyt pénz a The Ocean Cleanup számlájára kerül, amihez a Karl Lagerfeld is csatlakozott. A teljes fenntartható kollekciót ITT tudod megnézni.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images és Karl.com

Olvasd el ezt is!