10 lenvászon ruha kánikula idejére

2021. június 26.
Divattippek hőségriadóhoz igazítva. Szerencsére a lenvászon még mindig trendi, össze is szedtünk nektek 10 isteni ruhadarabot lenvászonból kánikula idejére.

Ragyogó döntés lenvászon ruhába bújni a forró nyári napokon, ennél talán csak az a szerencsésebb helyzet, ha még ennyi ruhadarabra sincs szükségünk. A lenből, lenvászonból készült ruhák ráadásul az idei nyár slágerei, minden nagyobb divatmárka külön kollekciókat mutatott be főszereplésével.

lenvászon mellényruha street style

Emellett pedig a fenntarthatóság szempontjából is üdvözlendők a lenruhák, alapanyaguk feldolgozása ugyanis kevésbé vízigényes, mint a pamuté, nem szükséges műszállal keverni, hogy kényelmes, divatos ruhákat alakítsanak ki belőle, szálai pedig tartósabbak, így maga a ruha is sok-sok szezonon át maradhat gardróbunk kincse.

lenge lenvászon ruha street style

Nem mellesleg a lenvászon ruhák kiválóan szellőznek, nem tapadnak bőrünkre, gyorsan száradnak, és ha esténként hűvösebbre fordul az idő, akkor sem nyújtanak „hideg érzetet”.

zöld lenvászon szett - street style

A földszínek, natúr árnyalatok, pasztelltónusok nagyon jól illenek a lenvászon anyaghoz, jól mutatnak rajta a hímzések, azsúros részletek, de a minimál stílus kedvelői is megtalálhatják számításukat. Tud azonban ennél többet is, a következő tíz ruha ékes példája annak, milyen izgalmas, divatos és kihasználható nyári ruhák készülnek len felhasználásával.

Uterqüe 36 990 Ft

Max & Co. 77 840 Ft

Mango 6995 Ft

Aeron 56 390 Ft

Zara 9995 Ft

Elysian – Budapest Select Store 136 850 Ft

Massimo Dutti 49 995 Ft

Uterqüe 32 990 Ft

COS 89 €

H&M 4495 Ft és 4495 Ft

Street style fotók: Getty Images

Ezt olvastad már?