332 órán át készült Marion Cotillard szenzációs ruhája

2021. július 12.
A francia színésznő és a Chanel divatház „viszonya” évek óta tart, amit Cannes-ban újra megerősített.

Marion Cotillard, a Chanel új arca, legújabb filmje, az Annette cannes-i bemutatója örömére újra Chanelbe bújt, hogy egy álomszép haute couture ruhával ünnepeljen – és a világ tudtára adja, hogy a Chanel divatház támogatása nélkül nem születhetett volna meg a film. Leos Carax rendező drámájának megannyi jelmezét Lagerfeld utódja, Virginie Viard, a Chanel kreatív igazgatója alkotta meg.

Persze nemcsak a filmnek, de a premieren viselt ezüst ruhának is megvan a maga története: a darab a 2020-as haute couture kollekció darabja volt, amit Marion Cotillard már a bemutatón kinézett magának. „Amikor először megpillantottam, azonnal fel akartam venni” – nyilatkozta a színésznő, aki akkor a pandémia miatt elengedte az egészet, hiszen események híján nem tudta volna hova felvenni, de kiverni a fejéből nem tudta. Aztán jött Cannes. „A ruha nagyon művészi és konceptuális, miközben könnyű és nagyon feminin” – magyarázta Marion Cotillard.

A ruha összesen 332 óra alatt készült el, a fényvisszaverő hatást szilikon, öntött üveg és hófehér selyemtüll segítségével érték el. A legnagyobb kihívást a láthatatlan varrások létrehozása jelentette.

Kattints a fotóra, és nézd meg a galériát!

5 fotó megtekintése

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!