Sálkörkép – selyemtől a pufiig, mutatjuk a legdivatosabb sáltípusokat

2021. október 13.
Az őszi–téli szezon karizmatikus kiegészítői a sálak, érdemes tervezni velük szettjeink összeállításánál.

Egy szép sál mindig jó, szokták mondani, ha ajándékozásról van szó. És legyintenek, hogy ugyan, nála csak az üveg bor lehet unalmasabb. Holott egy szép sál tényleg mindig jó, őszi–téli szettjeink összeállításánál feltétlenül. Tökéletes kiegészítő, amiből ha van pár különböző, utcai szettjeink kaméleonként változnak át reggelente, de munkahelyi öltözékeinket is sikkesebbé tehetjük segítségükkel. Hogy miként használjuk őket, anyaguktól, méretüktől is függ, egész mást kínál egy selyemsál, mint egy méretes, kötött változat.

Szatén- és selyemsálak

outfit selyemsállal

E légies kiegészítők a hétköznapi szetteket játszi könnyedséggel varázsolják sikkesebbé, nem véletlen, hogy az oly sokat emlegetett „igazi francia nő” eszköztárában talán csak a beret sapka előzi meg. Blézeres, ballonkabátos szettekhez verhetetlen, jól mutat blúzokhoz, ropogós ingekhez, de egy basic pulóvert is elegánsra hangol. A valódi selyemdarabok mellett számtalan szatén változatot is találunk, ha most nem állunk készen rá, hogy jelentősebb összeget fektessünk divatozásunkba, feltétlen nézzünk körül körükben.

 

Sentiments – Budapest Select Store 35 880 Ft

H&M 3495 Ft

Luan by Lucia Accessories – Budapest Select Store 45 000 Ft

Mohito 2595 Ft

Coach 125 £

Őszi sálak

Sálak őszre, télre

Míg nem köszönt be a cudar tél, elég egy vékonyabb sállal felvértezni magunkat, ami lehet egy bohém, horgolt változat vagy méretesebb kendőfazon is. Egészen egyedi mintákkal találkozhatunk, ám ne feledjük, a kockás és csíkos változatok örök favoritok, ha van otthon belőlük egy, keressük csak elő bátran.

Burberry 309 000 Ft

Parfois 7995 Ft

Max & Co. 46 000 Ft

Massimo Dutti 8995 Ft

Kályhameleg sálak

Van az a hideg, amikor legszívesebben télikabátból is kettőt vennénk magunkra, ilyenkor jön jól, ha egy méretes, vastag sállal bebugyolálhatjuk magunkat az orrunk hegyéig. Az olykor lepedőnyire nyitható darabok ráadásul egy enyhe, őszi napon kabát, poncsó helyett is megteszik.

Abodi – Budapest Select Store 77 900 Ft

F&F 2890 Ft

Mango 7995 Ft

Zara 6995 Ft

Street style fotók: Getty Images

Ezt olvastad már?