Összeállt Kanye West, a Balenciaga és a Gap

2022. január 13.
Már most örülnek a Yeezi, a Balenciaga és a Gap rajongói, júniusban ugyanis piacra dobja közös, 'Yeezy Gap Engineered by Balenciaga' kollekcióját a három márka.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy a Gappel és Demnával, a Balenciaga kreatív igazgatójával együtt dolgozhattam azért, hogy bárki számára elérhető, elképesztő termékeket tervezzünk” – nyilatkozta a Yeezy Gap Engineered by Balenciaga kollekcióról Kanye West, avagy Ye a Vogue magazinnak. A tervező-előadóművész még 2020-ban írt alá egy tízéves szerződést a Gappel, és bár eddig alig pár termék látott napvilágot, azok is hatalmas sikert arattak. Amikor például tavaly nyáron piacra dobták a 200 dolláros Round Jacket dzsekit, a Gap webhelye összeomlott. (A kabát piros változata ma 7800 dollárért vásárolható meg a goat.comon).

Kanye West

Ye

Míg a divatiparban gyakori a luxusbrandek közötti kollaboráció, ez esetben egy olyan kivételes együttműködésről van szó, ahol – némileg leegyszerűsítve – Gap áron juthatnak Balenciaga termékekhez a vásárlók. „Ez egy teljesen másfajta kihívás – mondja Demna Gvasalia, a Balenciaga kreatív igazgatója. – Mindig is nagyra értékeltem a Gap praktikumát és hozzáférhetőségét. Saját kreatív kifejezésmódomban sok esetben hasonló érzékenységgel bírok. Ebben a projektben sikerült összefognom Yevel, hogy mindeki számára elérhetó divatot teremtsünk.”

Demna Gvasalia

Demna Gvasalia

„Kevés olyan embert ismerek, főleg a yes kaliberből, aki igazán érti a munkámat. Ő arra késztet, hogy kilépjek a komfortzónámból, és jobb tervező legyek. Amikor együtt dolgozuk, nincs helye az egónak, csak a közös fejlődésre való késztetés és a vágy van, hogy valami nagyszerűt és újat alkossunk” – nyilatkozta a sztártervező.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!