Összeállt a Gucci és a Balenciaga

2021. április 19.
Amikor a két divatóriás összefonódásáról először felröppentek a hírek, a legtöbben hitetlenkedtek, a divat történetében ilyesmire ugyanis nem nagyon volt eddig példa.

Versengés helyett összezárása buzdít az össztűz alá került Gucci és a Balenciaga, a Kering Csoporthoz tartozó két luxusmárka, melynek ékes bizonyítéka, hogy a legutóbbi Gucci kollekciót a Balenciaga-megjelenés inspirálta: Alessandro Michele, a Gucci kreatív igazgatójának kollekciója Demna Gvasalia, a Balenciaga dizájnerének nonkonformizmusa előtti tisztelgése. Hivatalosan a két tervező nem dolgozott aktívan együtt, Alessandro Michele egész egyszerűen összedolgozta a Balenciaga legerősebb szettjeit a legjellemzőbb Gucci-elemekkel. Így kapott Gucci-Balenciaga feliratot a jól ismert Balenciaga nadrágkosztüm, Gucci mintát az ikonikus Hourglass táska, és Balenciaga nyomatot a Gucci 1961-es Jackie kézitáskája.

A kreatív igazgató nemcsak a rivális márka tervezője előtt hajolt meg, de töbek között a Gucci korábbi kreatív igazgatója, Tom Ford előtt is, akinek 1996-os őszi–téli kollekciójából „lopt el” a vörös bársony nadrágkosztümöt. A Gucci 2021-es őszi–téli kollekciójával a divatház százéves évfordulóját is ünnepli a brand, Guccio Gucci ugyanis 1921-ben hívta életre a márkát.

Nézd meg a show-t videón!

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!