Grace Kellynek volt egy második (rózsaszín!) menyasszonyi ruhája is

2022. március 20.
A híres emberek esküvői szettjét általában az egész világ ismeri. Úgy látszik, van, amit még mi sem tudtunk...

Nem vitás, hogy Grace Kellyé volt minden idők egyik legjobb menyasszonyi ruhája. Az amerikai híresség a mai napig befolyásolja az esküvődivatot, és olyanok követik a példáját, mint Cambridge hercegnője vagy Miranda Kerr.

Grace Kelly Rainer herceg esküvő

Bár Helen Rose jelmeztervező hosszú ujjú ruhája még mindig a divattoplistákon szerepel, sokan elfelejtik, hogy az Oscar-díjas színésznő valójában két esküvői toalettet viselt azon az 1956-os áprilisi hétvégén.

Grace Kelly Rainer herceg esküvő

Egy nappal azelőtt, hogy hozzáment III. Rainer monacói herceghez a Szent Miklós-székesegyházban, Kelly először egy polgári szertartáson mondta ki az igent a királyi palotában. Az ide készített kétrészes együttest is Helen Rose tervezte, aki korábban négy filmben is öltöztette Grace-t. Kézzel készült csipke-taft kosztümkabát, testhez álló míder és lekerekített gallér fémjelezték a művet, hozzá némi selyemszálas hímzés a brokáthatás érdekében. De a legérdekesebb az, hogy másnapi elefántcsontszínű ruhájával ellentétben ez a ruha halvány rózsaszín volt, valahol a pezsgő és a téglaárnyalat között. Ide kattintva tudjátok megnézni ezt a kis csodát. Természetesen a stílusos sztár nem sokáig maradt az alkotásban – a nyilvános gratulációkat egy sajtótájékoztatón már másik öltözékben fogadta.

Néhány órával később pedig egy fehér Lanvin selyemruhában tündökölt finom tiarával és rubin-gyémánt nyaklánccal. Noha nem Kelly az egyetlen híresség, aki többször átöltözött a nagy napján, határozottan trendindító volt e tekintetben.

Forrás: Harpersbazaar.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!