Ezek voltak a királyi esküvők legdrágább menyasszonyi ruhái

2021. július 25.
A királyi menyegzőkön teljesen elfogadott a gyémántokkal kirakott cipő, a valódi aranyszállal hímzett ruha vagy a leheletfinom csipkéből készült fátyol. Nézd meg a legcsodásabb darabokat, amikben a hercegnék és királynék az oltár elé álltak!

Amilyen káprázatosan szépek ezek a menyasszonyi ruhák, annyira drágák is, az azonban biztos, hogy egyiket sem látják majd viszont viselőik mások esküvői fotóin. A teljesen egyedi darabokból összeállított esküvői ruhák a világ minden táján lenyűgözték a násznépet, most pedig mi is közelebbről szemügyre vehetjük a meseszép ruhákat!

Ezek voltak a királyi esküvők legdrágább menyasszonyi ruhái
3 fotó megtekintése

Maszako japán császárné

Naruhito császár oldalán Maszako császárné 1993-ban állt oltár elé, a ceremónián csodás fehér menyasszonyi ruhát viselt, majd egy színpompás kimonóba öltözött. Az LA Times becslése szerint ez utóbbi megközelítőleg 30 000 amerikai dollárt ért, így nem csoda, hogy minden meghívott vendégnek megakadt rajta a szeme: a smaragzöld, pasztellsárga és élénkvörös színeket felvonultató tradicionális japán menyasszonyi ruha 12 selyemrétegből állt, és több mint 14 kilót nyomott. 

Ezek voltak a királyi esküvők legdrágább menyasszonyi ruhái
4 fotó megtekintése

Letícia spanyol királyné

Fülöp király és Letícia 2004-ben mondták ki a boldogító igent Madridban. A hétköznapokon is rendkívül kifinomultan öltöző királyné menyasszonyi ruháját az egyik legnevesebb spanyol tervező, Manuel Pertegaz álmodta meg: a vakítóan fehér, magasított nyakú ruhakölteményt igazi aranyszálakkal hímezték (szigorúan kézzel!), a hozzá tartozó uszály pedig 4 méter hosszú volt. A The Express Tribune szerint mostanáig Letícia királyné 8 millió dolláros menyasszonyi ruhája számít a legborsosabbnak a királyi esküvők történelmében.

Ezek voltak a királyi esküvők legdrágább menyasszonyi ruhái
3 fotó megtekintése

Sarah Salleh brunei koronahercegné

Az akkor mindössze 17 éves Sarah Salleh is 2004-ben fogadott örök hűséget Haji Al-Muhtadee Billah brunei koronahercegnek. Egybekelésüket az év ázsiai esküvőjeként emlegették, amiben minden bizonnyal szerepe volt a lélegzetelállító menyasszonyi ruhának is. Sarah kék és arany színekből álló, tradicionális mintákkal gazdagon tarkított menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a fejére egy drágakövekkel kirakott kendő került, cipőjét apró gyémántok ékesítették, és a menyasszonyi csokrát is aranyból és gyémántból készítették. 

Ezek voltak a királyi esküvők legdrágább menyasszonyi ruhái
3 fotó megtekintése

Katalin cambridge-i hercegné

Az angol királyi család történelmének legdrágább menyasszonyi ruháját – aminek értékét 330 000 amerikai dollárra saccolják – Vilmos herceg felesége, Katalin cambridge-i hercegné viselte. A mesébe illő esküvői ruhát (amit Katalin 2011. április 29-én öltött magára), az Alexander McQueen divatház dizájnere, Sarah Burton tervezte. A viktoriánus hagyományokat követő, fűzős kreációt kézzel készített, hófehér csipke borította – ahhoz, hogy az anyag és a cérna is megőrizze ragyogó fehérségét, mindenkinek, aki Katalin hercegné ruháján dolgozott, fél óránként kezet kellett mosnia. A ruha ára mellett valószínűleg esküvői rekordnak számít az is, hogy az újdonsült hercegné menyasszonyi ruháját egy szemfüles tervező mindössze 6 óra alatt le is koppintotta, majd szemtelenül magas összegért kezdte árulni a világhálón.

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?