Olivia Colman Oscar-ruhája 200 órán át készült

2022. március 30.
Az idei Oscar-díjátadó egyik legmesésebb ruháját Olivia Colman viselte, akinek egyedi tervezésű ruhát álmodott a Dior divatház.

A 94. Oscar-díjátadó vörös szőnyege a pandémia után úgy hatott, akár egy optimista fuvallat, ahol a modern szabásmintákat csillogással, vintage elemekkel és bátor megoldásokkal fejelték meg. Bár az Academy Awards széles szőnyegén vonuló sztárok ruhái közül nehéz volna választani, Olivia Colman Dior ruhája egyik nagy kedvencünk, amivel kapcsolatban azt még nem sikerült eldönteni, hogy a ruha vagy a színésznő ragyogott fényesebben.

Az elveszett lány című film főszereplőjének fémes estélyijét a Dior divatház kreatív igazgatója, Maria Grazia Chiuri tervezte, és a dizájntól a kivitelezésig közel 200 órán át készült, a gyönyörű ruha egy négyfős csapat keze munkáját dicséri. A divatházzal Olivia Colman stylistja, Miranda Almond dolgozott össze, az egyedi tervezésű estélyit pedig a Dior divatház 2022-es, görög tematikájú Cruise kollekciója ihlette.

„Az alapgondolat az volt, hogy valami olyasmit készítsünk, ami szinte lebeg a szőnyegen, de mégis könnyed, és megvan benne a régimódi csillogás” – mondta a stylist, aki szerette volna, ha a ruha hozzájárul Olivia Colman ragyogásához. A színésznő és stylistja már évek óta együtt dolgozik, Miranda Almond így pontosan tudja, mi az, amit Colman szeret, és amiben jól is érzi magát.

„Jó érzés ösztönösen tudni, hogy mi az, ami működni fog, és mi az, ami nem, és jó dolog óvatosan új utakat keresni” – tette hozzá a szakember, és elárulta, amikor Olivia Colmant a vörös szőnyegre öltözteti, mindig törekszik rá, hogy meglegyen a varázslat, de viselőjét az semmiképp ne nyomja el. Fontos, hogy a színésznő kényelmes ruhát kapjon, amitől különlegesnek, elbűvölőnek és erősnek érzi magát. Nem volt ez másképp az Oscar-díjátadón viselt ruhával sem, a legjobb színésznő kategóriában jelölt színészóriás már az első próbák alkalmával ragyogott az estélyiben, amit az eseményen Chopard ékszerekkel, egy gyémántgyűrűvel és hozzá illő fülbevalókkal fokoztak. A színésznő férje, Ed Sinclair oldalán jelent meg a díjátadón.

Olivia Colman

Olivia Colman

Olivia Colman

Olivia Colman

Forrás: Harpersbazaar Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!