Belső utazásra invitál a Printa SS22 Sentience kollekciója

2022. március 30.
A Printa SS22 kollekcióját négy különböző minta határozza meg, amelyeket a tervező, Majoros Zita intuitív módon hozott létre. Ennek eredményeképp megszületett egy érzelmek vezérelte kollekció, amely éppen az ösztönös alkotási folyamattól lett igazán autentikus. A Sentience négy mintája megmutatja, hogy milyen, amikor az a koncepció, hogy nincs koncepció, csak sugallatszerű, szabad gondolatok.

A Sentience darabok a tavaszi–nyári szezonra készültek, a funkcionalitásuk mégsem ragad meg csupán a meleg napoknál: a pulóverek, a hosszú ujjú felsők és ruhák, a blézerek és a slouchy nadrágok tökéletesen helyt állnak a kora tavaszi időben és a hűvösebb nyári estéken is, valamint lehetővé teszik a sokoldalú párosítást, rétegezést. A perzselő napsütést pedig a pillekönnyű ruhák, az aszimmetrikus szoknyák és a könnyed topok segítik stílusosan átvészelni.

utazas-printa-sentience-kollekcio

A nyári melegben sem kell lemondanunk a blézerekről: az SS22 kollekció egyik kulcsdarabja a cropped blézer, ami 20 °C felett is megengedi az extrarétegek viseletét. Könnyed darab, ami finom pisztáciaszínben, neutrális szürkében, kockásban és egy bézs-fekete variációban érkezik. Mindenki kedvence, a népszerű slouchy nadrág pedig a Sentience kollekcióval izgalmas pisztáciazöldben és fluent mintával is elkészült. A kiegészítők terén sem szenvedünk hiányt: az óriás tote bag ezentúl natúr, sokzsebes és (jóga)matractartós változatban is elérhető. Az eddigi legédesebb Printa táska is napvilágot látott: egy apró, hosszú pántos juta hengertáska kísérhet el minket a nyári sétákra.

Journey, fluent, folium és fragment – a négy Sentience minta. A journey-t az útkeresés, a belső utazás és a földrajzi vonalak ihlették, míg a fluentet a hullámok, a folyók, az energiaáramlások és a flow inspirálta. A folium levélszerű formái a természetet, a harmóniát és a belső nyugalmat idézik. A fragment pedig a minket körülvevő és elárasztó információtöredékek lenyomata, amik puzzle-darabokként szétesve, mégis kollektíven léteznek, és önkéntelen áthatják a mindennapi víziónkat.

A kollekciót kétpólusú vonalvezetés jellemzi: a határozott szabásvonalak mellett a légies, szabad esésű darabok is egyaránt helyet kaptak, így ez a két ellentét kellemes kontrasztot alkot, és egyensúlyba helyezi egymást. A kollekcióban arányosan összemosódnak a feminin és maszkulin vonások is. Az oversized sziluettel pedig nincs új a Nap alatt a Printa esetében. A túlméretezett fazonok nem csak a komfortot és a stílust szolgálják, hiszen a legpraktikusabbak a kánikulában, egyes darabok ráadásul extravolument is kaptak az ujjaknál, a deréknál vagy épp a vállaknál.

A színskála a nyári örömöket idézi: homokszín, makulátlan fehér, csokoládébarna, fekete és egy csipetnyi padlizsánra hajazó bordó, az évszak frissességére pedig az élénk rózsaszín és a krémes pisztáciaszín reflektál. Az eltérő minták ellenére a darabok könnyedén kombinálhatók egymással, a Sentience egy koherens világot alkot.

A Printa ezúttal is kizárólag természetes anyagokba borít minket: GOTS és OEKO-TEX minősítésű biopamutba, natúr pamut- és lenvászonba, különlegesen strukturált jacquard anyagokba és – a pulóverek esetében – újrahasznosított pamutba. Mint mindig, a minták most is kézzel, vízbázisú szitanyomással kerültek rá az egyes darabokra a Printa műhelyben.

40 fotó megtekintése

A Printa SS22 Sentience kollekció megtekinthető a webshopon és a Rumbach Sebestyén utcai üzletben.

Olvass tovább!