Határozott erő és felszabadító könnyedség dualitása az Evelin Fink új kollekciójában

2022. március 11.
Evelin Fink legújabb kollekciójában a tőle megszokott, munkásságára jellemző mondanivalóval jeleníti meg a női lét sokszínűségét és számtalan árnyalatát. Megmutatja annak fontosságát, hogy maradjunk hűek önmagunkhoz, tartsunk ki elveink mellett, valósítsuk meg álmainkat. Szeretné, ha minden nő kiteljesedhetne, szárnyalhatna. A Volare darabok viselője határozottabb és magabiztosabb lesz, mint valaha.

A kollekció természet által ihletett darabjait a hattyú kecsességének és esendőségének kettősége alkotja. A tervező víziója a légies mozgás és a merevség szigorúsága között játszva kelt életre. Egyszerre ünnepli és bénítja meg a női testet és lelket. A fémes színek fontos elemei a kollekció színpalettájának. Az ezüst és arany mellett a rozé szín a női energiákat erősíti. Mellettük szintén megjelenik az erős és független fekete, valamint a lágy gyöngyház és a mangó aranyló árnyalatai.

hatarozott-ero-felszabadit-konnyed-evelinfink-uj-kollekcio

A selymeken megjelenő hattyúmotívum meghatározó elemként vonul végig az egyes darabokon. A kézzel rajzolt grafika több apró vonalas részletből áll össze egy egésszé, mely egyszerre jelenti a női lét összetettségét és bonyolultságát. A tervező az izgalmas és feltűnő, elnagyolt ecsetkezelésekkel, mintegy katalizátorként felszabadít a korlátok alól – felráz és képtelenek vagyunk ellenállni. Ezeket a feszültségeket tovább fokozza a sziluettekkel és az izgalmas anyaghasználattal, állhatatosan ügyelve a részletekre, kidolgozásokra, melyek a márka védjegyévé váltak. 

A hattyúgrafika mellett a másik főszereplő az ananászbőr. Ez a „bőr” az ananász leveleiből készül, amiket a gyümölcs betakarítása után a termelők általában eldobnának vagy elégetnének (évente körülbelül 13 millió tonna hulladék származik a globális ananászgazdálkodásból). Egy innovatív technológiának köszönhetően a levelek rostjaiból erős, rugalmas anyag jött létre.

 

hatarozott-ero-felszabadit-konnyed-evelinfink-uj-kollekcio

Az anyagok használatát tekintve a tervező a Volare kollekcióban is tudatosan használja és társítja a különböző anyagokat. Az olasz hernyóselyem, organza és cupro, a spanyol juh nappabőr mellett megjelennek az újrahasznosított és vegán kelmék, mint az ananászbőr, újrahasznosított gyapjú, vegán selyem, ökopamut. Így az előző kollekciók anyagválasztásához képest a mostani egy újabb előrelépés a környezettudatosság irányába.

Fink Evelin dizájner 2012-ben hívta életre saját márkáját, az Evelinfink brandet azzal a céllal, hogy minden nőnek átadja azt az érzést a ruháin keresztül, ami a tervező egész életét végigkísérte: azt a különleges, magabiztos érzést, amit az egyedi darabok tervezése és kivitelezése jelenthet, amit az alkotás és a kreatív energiák együttesen hoznak létre. A márka értéke az erő és az újraértelmezett nőies elegancia könnyed, mégis egyedülálló kombinációján alapul.

A márka számára a kezdetektől fontos a környezettudatosság – az alapanyagoktól kezdve a gyártási folyamatokig. Az anyaghasználatnak, a magas szintű szakértelemnek és technológiáknak köszönhető, hogy évtizedekig hordhatóak a darabok, ezáltal támogatva a slow fashiont. Az eddig használt természetes alapanyagok (hernyóselyem, bőr, gyapjú, kasmír) mellett megjelennek újrahasznosított és vegán kelmék is, mint az újrahasznosított gyapjú, vegán selyem, ökopamut és anananászból készült vegán bőr.

2015-ben Fink Evelin megnyitotta belvárosi stúdióját, de a hazai glossy és külföldi licenclapok oldalain is rendszeresen találkozhatunk munkáival. 2017-ben meghívást kapott a Roma Fashion Weekre és a Serbia Fashion Weekre, melyeken nagy sikert arattak ruhái. 2 kategóriában nyerte meg a Marie Claire Fashion Award 2021 díjat, a környezettudatos kategóriájában a BMW különdíját vihette haza.

30 fotó megtekintése

 

Olvass tovább!