A Celeni új kollekciója a Közel-Kelet színeit és Kovács Margit szobrait ötvözi

2022. március 20.
Cselényi Eszter bemutatta 2022 tavaszi–nyári kollekcióját, ami a Közel-Kelet színeit és Kovács Margit gyönyörű szobrait ötvözi.

Kovács Margit rendkívül gazdag életműve egy igazán egyedülálló hangot képvisel a kortárs kerámiaművészetben. Bensőséges, emberközpontúságot sugárzó művészete ezért több szempontból is egyedi. Mitológiákból, mesékből és mondákból merítve alkotta meg szerethető figuráit. A korongolt formáit ornamentális díszítésekkel gazdagította. A Celeni 2022 tavaszi–nyári kollekciója rá szeretne emlékezni, és bemutatni azoknak, akik esetleg eddig nem ismerték.

celeni-kollekcio-kozel-kelet-kovacs-margit-szobor

Úgy, ahogy Kovács Margit párosította a népművészeti élményeket az expresszív formákkal, úgy állítja párhuzamba Cselényi Eszter ezt a magyar művészeti kincset a mostani trendekkel. A végeredmény egy szerethető kollekció, mely örömöt visz a mindennapokba.

celeni-kollekcio-kozel-kelet-kovacs-margit-szobor

A kollekcióban Kovács Margit anyag- és mázhasználata az egyik legfontosabb inspiráció. Nemcsak a természetes színek választása által, hanem a fényes és a matt, az áttört és a selymes minták játéka által is. Eszter képzeletében kapcsolódtak a szülői házukban, a polcokon üldögélő szépséges szobrok a Közel-Kelet színvilágával és hangulatával. Így született egy újabb Celeni-történet, mely életet lehelt egy elfeledett, de oly értékes művészetbe.

31 fotó megtekintése

Olvass tovább!