A Met-gálán ezért bújtak régi Louis Vuitton ruhákba a hírességek

2022. május 06.
A Met-gálán tizennégy híresség úgy döntött, nem akar magának új ruhát az alkalomra, és egy régi darabban lép a vörös szőnyegre.

Egyre több izgalmas részlet derül ki a 2022-es Met-gáláról: megtudtuk például, hogy melyik ruhát hímezték több ezer órán keresztül, hogy Kim Kardashian feneke túl nagy volt Monroe ruhájához, hogy milyen egy igazi statement ruhaválasztás – nemrég pedig arra is fény derült, hogy megannyi A-listás celeb miért bújt „régi” Louis Vuitton szettekbe.

„Soha nem volt fontosabb megmutatni, hogy az alkotásoknak tartósnak kell lenniük” – nyilatkozta Nicolas Ghesquière, a divatház női kollekcióinak felelőse, aki mellé tizennégy híresség is betársult, és a divatház régebben tervezett ruháit viselték. A fenntarthatóság mellett kiálló sztárok között volt Emma Stone, Hoyeon Jung, Gemma Chan, Cynthia Erivo, Phoebe Dynevor, Chloë Moretz, Renate Reinsve, Sophie Turner, Joe Jonas, Emma Chamberlain, Eileen Gu, Bradley Cooper, Eve Jobs és Pat McGrath.

met gála

Emma Stone például a Ghesquière tervezte 2020-as esküvői ruháját vette fel újra, Hoyeon Jung a divatház 2017-es Cruise kollekciójából szúrt ki egy cutout szettet, míg Cynthia Erivo a 2022-es tavaszi–nyári kollekcióból választott magának ruhát a vörös szőnyegre.

„Nincs jobb érzés annál, mint tudni, hogy a terveid tovább élnek – mondta Ghesquière. – Míg művészeti igazgatóként az a feladatom, hogy folyamatosan új alkotásokat tervezzek, legnagyobb boldogságomra az idei Met-gálán visszatérhettem a korábbi kollekciókhoz és tervekhez.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Louis Vuitton (@louisvuitton) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Louis Vuitton (@louisvuitton) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Louis Vuitton (@louisvuitton) által megosztott bejegyzés

Forrás: Vogue Fotó: Louis Vuitton

Olvasd el ezt is!