Mutatjuk a 2022-es MET-gála leglátványosabb ruháit

2022. május 03.
A MET-gála tegnap este visszatért – és csillogóbb volt, mint valaha. Mutatjuk az estély leglátványosabb kreációit!

A New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumának Costume Institute-ja, azaz kosztümintézete minden évben hatalmas gálát rendez a múzeumban, ami egyben a divatvilág legfontosabb adománygyűjtő eseménye is. A gála középpontjában mindig a múzeum aktuális új kiállítása áll, ennek a kiállításnak a témája alapján kell a meghívott sztároknak is felöltözniük az eseményre. A tegnapi estének az „Amerikában: A divat antológiája” volt a témája, a dress code-ja pedig az aranyozott csillogás volt. A „gilded glamour” kifejezés a Mark Twain alkotta Gilded Age, azaz aranyozott kor megnevezésre utal. Aranyozott kornak az 1870-től 1890-ig terjedő időszakot nevezzük, amikor is az amerikai városok gyors ütemben kezdtek fejlődik, és szinte a semmiből termelődött ki egy csillogó, pazarló életvitelt folytató újgazdag réteg. A tegnap megrendezett gálán ezt a 19. század végi glamúros csillogást kellett volna a sztároknak látványos összeállításokban megeleveníteni.

A hírességek egy része persze most sem vette túl komolyan az előírást, és a téma megjelenítése helyett sokan inkább csak arra törekedtek, hogy feltűnő, látványos kreációkban lépjenek a vörös szőnyegre. Mutatjuk is a tegnap este legemlékezetesebb szettjeit!

Blake Lively

blake-lively-ryan-reynolds

Ebben a különleges Atelier Versace kreációban Blake Lively nevezetes New York-i épületek előtt szeretett volna tisztelegni: az art deco mídert az Empire State Building ihlette, a tiara és a szoknya pedig a Szabadság szobrot idézte meg. Hogy még látványosabb legyen a kreáció, a színésznő szoknyája a vörös szőnyeg kellős közepén rezes színből zöldre változott.

Blake-Lively-met-gala

Kim Kardashian

kim-kardashian-pete-davidson

Kim Kardashian megjelenése Marilyn Monroe előtt tisztelgett: a híresség azt a ruhát viselte, amiben Monroe 1962-ben elénekelte a Happy Birthday, Mr. President című dalt John F. Kennedynek. Mivel a több millió dolláros múzeumi darabot nem lehetett személyre szabni, Kardashiannak három hét alatt több mint 7 kilót kellett fogynia, hogy beleférjen – ráadásul még a haját is platinára festette, hogy teljes legyen az átalakulás. A sztár egyébként új pasijával, Pete Davidsonnal az oldalán jelent meg.

Billie Eilish

billie-eilish

A Grammy-díjas énekesnő komolyan vette a dress code-ot, és egy, az aranyozott kort megidéző, fűzős Gucci kreációban lépett a vörös szőnyegre. Eilish pont úgy nézett ki, mintha most lépett volna ki egy John Singer Sargent-festményről.

Jessica Chastain

Jessica-Chastain

Ebben a vérvörös, csillogó Gucci estélyiben az Oscar-díjas színésznő tökéletesen megelevenítette a régi hollywoodi csillogást.

Sarah Jessica Parker

sarah-jessica-parker

Sarah Jessica Parker ruháját Christopher John Rogers tervezte, és Elizabeth Hobbs Keckley, a Fehér Ház első fekete női divattervezője előtt szerettek volna vele tisztelegni. A kalapot és a fátylat Phillip Treacy készítette.

Bella Hadid

bella-hadid

A modell egy Burberry bőr fűzőköpenyt viselt csipkeharisnyával, a bal lábán egy Briony Raymond  gyöngy nyaklánccal.

Gigi Hadid

Gigi-hadid

Hadid egy karmazsinvörös bőrfűzőt és -nadrágot viselt tegnap, amihez egy túlméretezett kabát is társult. A szettet az Atelier Versace készítette.

Kylie Jenner és Kendall Jenner

Kylie-Jenner-Kendall-Jenner

Kylie Jenner egy Off-White tervezte fehér, hercegnőstílusú menyasszonyi ruhában érkezett a tegnapi estélyre, a fején egy baseballsapka-fátyollal, míg nővére, Kendall egy Prada crop topban és szoknyában vonult a vörös szőnyegen, platinaszőkére festett szemöldökkel.

Simone Ashley

Simone-Ashley

Simone Ashley, a Bridgerton 2. évadjának hősnője egy Moschino crop topban és fekete szoknyában idézte meg Hollywood aranykorát.

Cardi B

cardi-b

A rapper komolyan vette az aranyozott csillogás dress code-ot: káprázatosan nézett ki a Vesace estélyijébe.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!