Bárki számára elérhető kollekciót tervezett Jacquemus és a Nike

2022. május 17.
A francia tervező és az amerikai sportmárka érzéki kollekciója teljesen új értelmet ad a Just Do It szlogennek.

„A sport mindig is a Jacquemus DNS-ének része volt – mondja a tervező, és hozzáteszi, hogy például a 2014-es és a 2015-ös kollekció is a cipőkre épült, ám ahogy Simon Porte Jacquemus is egyre idősebb lett, úgy cseperedtek a klinesei is, akik elkezdtek magas sarkút hordani. – Mindig azt mondtam magamnak, ha egy napon együttműködésre adnám a fejem, azt biztosan a Nike-val teszem meg” – meséli a tervező, akit először 2018-ban keresett meg a sportmárka, hogy egy francia Nike-kampányt népszerűsítsen. Két évvel később a közös kollekció ötlete is megszületett, amikor is Jacquemus (a Swarovskival is kollaboráló) sportmárka oregoni központjába is ellátogatott.

Simon Porte Jacquemus

Simon Porte Jacquemus

A tervező a Nike ACG (All Conditions Gear) termékcsaládjának lelkes rajongója, éppen ezért szerette volna ezt a funkcionalitást átvinni a kollekcióba is, amiben visszaköszönnek a ‘90-es évek csipke miniszoknyái, Diana hercegné sportos stílusa és a tenisz. „Valami gyengéd dolgot akartam alkotni” – teszi hozzá a dizájner, aki egy olyan 15 darabos kollekciót álmodott meg, ami a Nike technikai képességeit a Jacquemus könnyedségével egyesíti.

„Egy nagyobb közönséget akartam megszólítani ezzel a kollekcióval” – mondja a parfümiparba is betörő Jacquemus. – Számomra nagyon fontos volt, hogy ez ne egy luxus együttműködés legyen, hanem olyan, amit mindenki viselhet.”

Nike x Jacquemus kollekció Június 28-án jelenik meg a Jacquemus oldalán.

Forrás: Vogue

Olvasd el ezt is!