Stella McCartney bemutatta első gombabőr táskáját

2022. május 25.
A sztárdesigner laborban előállított alapanyaga valósággá vált, bemutatkoztak az első gombabőr táskák.

Stella McCartney és a fenntartható alapanyagokra szakosodott Mylo™️ labor már 2017 óta egy olyan különleges, vegán, nem műanyag alapanyag kikísérletezésén dolgozik, amellyel helyettesíteni lehet az állati bőrt. A közös munka meghozta gyümölcsét, a gombából előállított bőrtáskát a párizsi divathéten, a 2022-es nyári kollekció részeként már be is mutatta a dizájner, de az első gombabőr luxustáskák majd csak júliustól lesznek kaphatóak.

Stella McCartney gombabőr táska

„A gombákat laboratóriumokban termesztik, azok nem igényelnek vizet, és áramot is csak alig. A gombát préselik, majd műbőrré formálják” – magyarázta korábban Stella McCartney az állati bőr innovatív és hihetetlenül valósághű vegán alternatívája kapcsán.

Öt évig készült

A tökéletes, nemcsak trendi, de strapabíró alapanyag előállítása öt év és ötezer próbálkozás eredménye: megszületett a Frayme Mylo™️, amiből első körben száz darab számozott táska lesz megvásárolható, darabja 1995 fontért – ám a tervező a jövőben ennél sokkal nagyobb mennyiségekben gondolkodik. A táskát olasz kézművesek készítik.

stella-mccartney-gombabor

„Ha mindenki befektetne a fenntarthatóságba, sokkal gyorsabb lenne a fejlődés” – mondta a The Beatles kollekciót is tervező McCartney a Frayme Mylo™️ bemutatásakor.

Forrás: Voguebusiness Fotó: Stellamccartney

Olvasd el ezt is!