Minnie egér most először vehet fel nadrágot

2022. január 30.
A párizsi Disneyland harmincadik évfordulójának ünnepségén most először viselhet nadrágot Minnie egér a klasszikus kötényruha helyett. Mickey-vel ők lesznek az ünnep sztárjai.

Piros ruha fekete pöttyökkel és a jellegzetes masni – ez jut eszébe valószínűleg mindenkinek, ha meghallja Minnie egér nevét. A változás azonban elérte a Disney ikonikus figuráját is, és 2022-ben végre stílust válthat: most először viselhet nadrágkosztümöt, még ha csak átmenetileg is.

A párizsi Disneyland megmutatta, milyen nadrágkosztümöt visel majd Minnie a vidámpark 30. születésnapja alkalmából tartott ünnepségeken idén márciusban. Részben az inspirálta Minnie új stílusát, hogy ez a hónap Amerikában a nők hónapja (Women’s History Month), Európában pedig a nőnapot ünnepeljük március elején. 

Ki tervezte a szettet?

Az öltözék egy mélykék blézerből és a hozzá illő kabátból áll, de a túlméretezett masnit megtartották a klasszikus Minnie-szettből, ahogy a pöttyök sem tűntek el. Minnie új ruháját ráadásul nem más tervezte, mint Stella McCartney, aki hihetetlenül örült a felkérésnek, hogy egy ilyen ikonikus karakternek álmodhat új öltözéket. „Minnie mindig különleges helyet foglalt el a szívemben – mondta McCartney. – Ugyanazokat az értékeket tartjuk fontosnak az életben. Azt szeretem Minnie-ben, hogy megtestesíti a boldogságot, önkifejezést, egyediséget, és erre inspirálja az embereket a világban, legyenek bármilyen korúak, gyerektől a felnőttig. Arról nem is beszélve, hogy isteni a stílusa.”

McCartney azt is hozzátette, nagyon fontos volt, hogy ökológiai szempontból megbízható forrásból kerüljön ki Minnie új ruhájának alapanyaga. „Az új vonal, ami a Minnie egér védjegyének számító pöttyös ruhán most megjelent, az új generáció haladását szimbolizálja – tette hozzá a divattervező. – A nők előtti tisztelgés jegyében viseli majd Minnie 2022 márciusában. Alig várom, hogy élőben is bemutatkozzon Disneylandben!”

Természetesen azért a klasszikus ruháját is magára ölti majd Minnie, amikor nem az új, kifejezetten az évfordulóra tervezett nadrágkosztümöt viseli majd. Sőt a Disneyland által posztolt videón látszik, hogy áttetsző kiegészítőket, tükröződő ruhákat és még sok mást is láthatunk majd rajta.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!