Robbanásszerűen megnőtt a fekete menyasszonyi ruhák eladása

2022. június 05.
Bár a fekete a hagyomány szerint a gyász színe, egyre több ara dönt úgy, hogy a legsötétebb árnyalatban mondja ki az igent szerelmének.

Már megszámolni sem tudjuk, hogy Kourtney Kardashian végül hányszor is mondta ki az igent Travis Barkernek, ám az biztos, hogy az egyik alkalommal ezt a fekete mini Guccit viselte fekete-kék fátyollal. Bár nem mondanánk, hogy ez egy hagyományos esküvői viselet, azonban egy biztos: abból a szempontból nagyon is illik trendbe, hogy fekete!

kourtney kardashian fekete esküvői ruhában

2021 tavasza óta ugyanis ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a fekete színű modellek iránt, és a Google Trends statisztikái szerint ugyanezen év őszén többen ütötték be a „fekete menyasszonyi ruha” szavakat, mint a „fehér esküvői ruha” kifejezést.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ENAURA (@enaurabridal) által megosztott bejegyzés

De talán még ennél a számadatnál is megdöbbentőbb az a tény, hogy a hagyománnyal való szakítás hátterében valójában nem más állhat, mint a koronavírus-járvány. Az esküvői szférában dolgozó szakemberek azt mondják, azok a párok, akiknek a pandémia miatt (akár többször) el kellett halasztaniuk a menyegzőjüket, megfogadták, hogy egy egészen különleges nappal pótolják majd be azt, amiről le kellett mondaniuk. Éppen ezért egyedi helyszínek után kezdetek el kutatni, magas sarkú helyett a tornacipőre szavaztak…

Ráadásul többen a fehéret is feketére cserélték! A sötét árnyalatot eddig leginkább azok merték bevállalni, akik őszi, illetve téli esküvőt szerveztek, ám az előrejelzések szerint hamarosan tavasszal és nyáron is egyre több ara „átáll a sötét oldalra”. (Ezt igazolja a felmérés is, miszerint a 2021-ben eladott fekete esküvői ruhák száma a 2022-es évben már májusra a duplájára nőtt.)

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ENAURA (@enaurabridal) által megosztott bejegyzés

Egyesek úgy látják, a fekete modellek Hollywood aranykorának csillogását idézik meg a vörös szőnyeges eseményekről, míg mások azt vallják, a menyasszonyok azért szeretnének sötétbe borulni, hogy még nagyobb figyelem irányulhasson rájuk. A leendő feleségek tehát egyáltalán nem félnek attól, hogy egy-egy merészebb darabban mondják ki az igent szerelmüknek. Azonban akkor sincs okod az aggodalomra, ha te nem szeretnéd követni a legújabb trendet a nagy napodon, mivel a fehér ruha természetesen nem fog kimenni a divatból. Ha szívesen újítanál egy kicsit, de azért nem akarod felrúgni a hagyományokat sem, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha a szertartáson fehér modellt viselsz, míg a lagzira átöltözöl egy elegáns fekete darabba.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

David’s Bridal (@davidsbridal) által megosztott bejegyzés

Forrás: CNN Business Fotó: Getty Images