Ezt bánták meg a menyasszonyok az esküvőjükkel kapcsolatban

2022. február 26.
Van, aki azt bánta meg, hogy nem loptak el több időt csak saját maguknak a vőlegénnyel, míg mások azt kívánják utólag, bárcsak több egyszer használatos fényképezőgépet osztottak volna szét a vendégek között, hogy minél több vicces és eredeti fénykép készüljön.

Az esküvő minden kétséget kizáróan a menyasszony életének egyik meghatározó napja, amire mindig emlékezni fog. Ám még a legfigyelmesebb és legrendezettebb menyasszonyok is másképp csinálnának egy csomó dolgot, ha elölről kezdhetnék a szervezést. Rengeteg dologra kell gondolni, a megfelelő helyszín kiválasztásától a fotóson át a menüig. Nem csoda, ha sok pár olyan gyorsan elkezd dolgozni a részleteken, amilyen hamar csak lehet. 

Ám nem számít, mennyire alaposan kidolgoztak minden részletet, biztosan lesznek olyan pontok, amikről csak a nagy napon derül ki: másképp kellett volna csinálni. Ezek legtöbbje egészen apróság, ami nem rontja el az esküvőt, és lehet, hogy a vendégeknek fel sem tűnik, ám a menyasszonyok utólag akkor is kicsit bánják, hogy nem tervezték másképp. Négy menyasszony elmondta, ők mit változtattak volna utólag az esküvőjükön, hogy mások az ő hibáikból tanulhassanak.

eskuvo-menyasszony-megbanas

Túl szűk időkeret

Az egyik menyasszony azt bánta meg nagyon, hogy nem hagyott elég időt saját magának a készülődésről készült fotózás és a ceremónia között. Egyre több esküvőn készülnek fotók arról is, ahogy a pár öltözik, előkészül az esküvőre, ami segíthet oldani a stresszt a nagy napon. Bárcsak kicsit korábban érkezett volna a fotós, úgy nyugodtabban elkészíthettük volna azokat a képeket, és még lett volna egy fél órám arra is, hogy nyugalomban elkészüljek a ceremóniára” – mondta egy menyasszony, akinek így arra sem maradt ideje, hogy a fátylát megfelelően rögzítsék, mielőtt az oltárhoz sétált. Nem meglepő, hogy a fátyol így elszabadult, miközben a vőlegénye felé haladt, és ez biztosan nem szerepelt a terveik között. „Anyukám és a nagymamám feltűzték a fátylamat, de nem volt már rá idő, hogy a fodrász is rögzítse a kontyomhoz a fotózás miatt. Eléggé megbántam, hogy a kapkodás miatt nem szántam rá azt a plusz egy percet, hogy profin feltűzzék, de az őrület kellős közepén a pánik döntött az eszem helyett.”

Fogadjunk profit a szervezésre

Egy másik menyasszony azt bánta meg nagyon, hogy nem fogadott esküvőszervezőt, aki mindent a kezében tartott volna a nagy napon. Bár az extrasegítség némi extraköltséggel jár, ám utólag lehet, hogy jobban megérte volna, mintha a menyasszonynak kell intézni mindent. „Nem volt dedikált esküvőszervezőnk. Én alapvetően nagyon összeszedett, mindenre gondoló ember vagyok, pontosan tudtam, mit akarok, ám belőlem is csak egy van” – mondta Caroline Ripa, aki a TikTokon is megosztotta listáját arról, mit bánt meg az esküvőjével kapcsolatban. 

@carolineripa

basically; if you really want it, get it! but you don’t need it, don’t feel guilty 🙂 #weddingtips

♬ original sound – Caroline Ripa

A nagy napra felvett ugyan egy koordinátort, ám az utolsó pillanat utáni stressztényezők az esküvőt megelőzően jelentkeztek. „Amikor elérkezett az esküvő hete, annyira elborítottak az apró-cseprő megoldandó feladatok, hogy túl sok volt minden. Kezelhetetlen” – mondta. 

Idő kettesben a férjjel

Bár az esküvő két ember ünneplése, legtöbbször annyi minden történik, hogy pont azzal nem marad elég idő kettesben és meghitten tölteni néhány pillanatot, akivel legjobban szeretnénk. „Nem is jutott eszembe korábban, csak az esküvőn, hogy nem is voltunk kettesben – mondta Shannon Detrick, aki szintén megosztotta a közösségi oldalán, mit csinálna másképp ma az esküvőjével kapcsolatban. – Annyira jó lett volna, ha kettesben vacsorázhatunk. Messze a lakodalomtól.”

Hasonlóan érzett egy másik menyasszony is: „nem is volt időnk kettőnkre, egyszerűen annyi minden történt”, mondta Samantha Tansel is.

A divatot követték a hagyományok helyett

Nagyon csábítóak lehetnek az aktuális trendek az esküvővel kapcsolatban is, ám ami szinte minden esetben, most is az a legnagyobb baj a divattal: nem mindig állja ki az idő próbáját. „Csak egy picit, de klasszikusabb esküvőt szerveznék” – mondta Detrick. 

Az esküvői divat folyamatosan változik, és ha bizonyos dolgokban maradunk a jól bevált hagyományoknál, kisebb eséllyel bánjuk meg a végeredményt. „A most divatos, rusztikus vonalat követtem, ami már most látszik a képeken, hogy nem egy kortalan, időtlen valami” – tette hozzá a menyasszony.

Túl sok embert hívtunk meg

A vendéglista összeállítása kényes pont minden esküvőn, és sok pár saját szisztémát dolgoz ki arra, hogyan és hol húzzák meg a határt. A koronavírus-járvány miatt eleve korlátozni kellett a vendégek létszámát, ám azóta azért szerencsére már enyhült a szigor ezügyben. „Kevesebb vendéggel sokkal meghittebb lett volna az esküvőnk” – mondta az egyik menyasszony, aki nagyjából kilencven embert látott vendégül.

„Azt hiszem, az ember fejében az van, amikor elkezdi az esküvőt szervezni, hogy ez élete nagy napja, mindenkit meg akar hívni, hogy ott legyen, ám amikor ott van annyi ember, az már lehet, hogy túl sok.”

Több fotó a vendégek szemszögéből

Bár a képek előhívása pluszpénz, mégis megéri az emlékek miatt, ha a vendégek kezébe adunk egy-egy eldobható fényképezőgépet, hogy ők is megörökítsék a nagy nap azon pillanatait, amik számukra a legélvezetesebbek, legszórakoztatóbbak vagy legszebbek. „Mint fotós is azt mondom, hogy nagyon izgalmas a vendégek szemszögéből is látni, milyen volt az esküvőm” – mondta Tansel. 

Fix zenelista a DJ-nek

„Adtam egy olyan listát, ami azokat a zenéket tartalmazta, amiket semmiképp ne játsszon az esküvőnkön, de azokról nem volt, akiket mindenképp szerettem volna hallani – mondta Ripa, aki most már úgy gondolja, sokkal konkrétabbnak kellett volna lennie a zenékkel kapcsolatban. – Csak egy csomó zenelistát küldtem át, egy csomó dallal, amik közül válogathatott. De most már azt kívánom, bárcsak lett volna egy kötelezően lejátszandó lista is.”

Forrás: Insider Fotó: Unsplash

Olvass tovább!