Újra hódít anyáink kedvenc retró cipője

2022. június 14.
Ha a gyógypapucsok bejönnek, a klumpáknak sem tudsz majd ellenállni.

Az ugly shoes trend időről időre elénk dobja a kényelmes, ám kissé otromba lábbeliket, amiket aztán addig nézünk, míg végül beléjük nem szeretünk. Így van ez a klumpákkal is, amik 2022-re túlnőttek kerti gumipapucs jellegükön, vagy ha úgy tetszik, visszanyúltak a hetvenes évek formavilágáig, és fatalpakkal, szegecsekkel hódítanak, miközben hozzák a gyógypapucsok kényelmét is.

klumpa divat

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

 

Többnyire szépen beleillenek a lapos taplú cipők trendjébe, olykor pedig bumfordiságukat maxolják ki a tervezők, aminek hála mindenképp statement darabok születnek. Már az előző szezonokban is bontogatta szárnyát a trend, a Covid és a bezárkózás azonban nem kedvezett igazán az extrákkal járó cipőfazonok terjedésének, nem úgy idén, amikor már semmi sem állja útjukat.

Egyébiránt a hétköznapok kedvencei lehetnek a klumpák, hiszen szoknyás, nadrágos szettekhez épp oly jól illenek, mutatós darabok virágos ruhácskákhoz és vadóc, punk inspirálta szettekhez is.

3 fotó megtekintése

A kényelemre azért érdemes adni, és a kínálatot tekintve talán nem is lesz gond vele. A belső talprészek gyakran kapnak bőr/műbőr borítást, ami puhábbá teszi a járófelületet, és a kerek, széles orrész is adott, hogy elférjenek lábujjaink.

Tamaris – Zalando 26 990 Ft

Isabel Marant – net-a-porter.com 350 €

Givenchy – Heaven Budapest 259 900 Ft

Tommy Hilfiger 139,90 €

Gabor – About You 42 990 Ft

Zara 12 995 Ft

Berkemann – ecipo.hu 30 750 Ft

Hermés 990 £

Pull & Bear 10 995 Ft

Mango – Modivo 19 995 Ft

Ezt olvastad már?