A lenvászon, ahogy 2022 nyarán szeretjük

2022. június 10.
Színekben és fazonokban is nagy a változatosság a lenvászon ruhák háza táján.

A lenvászon ruhák a nyári casual és smart casual szettek alapdarabjai, idén ráadásul a színek változatosságára sem lehet panaszunk.

Tippek lenvászon ruhákhoz

A széles szárú nadrágok divatjához kiválóan passzol a lenvászon, nyárra ők lehetnek a kedveceid, akár munkahelyre, akár egy laza koktélozáshoz igazítanád összeállításodat. Érdemes egyből párban gondolkodni, és blézert is beszerezni hozzájuk, nagyon jól mutatnak együtt, miközben remekül kombinálhatod őket ruhatárad többi elemével is.

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

A lenvászon ingruhák és ingek igazi sokszezonos alapdarabok, érdemes előkeresni, ha már van az előző szezonokról egy-egy felsőd. Melléjük most a crop topok és cut out felsők trendje szerinti darabok sorakoztak fel, utóbbi fazonokat az egyrészes ruhák kínálatában is megtaláljuk.

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Bár a lenvászonhoz alapvetően a natúr, földszíneket kötjük, akárcsak a divat más területein, kifejezetten népszerűek az élénk árnyalatok esetükben is. Napsárgák, élénk narancsok, fűzöldek vagy épp kobaltkék ruhák közül is válogathatunk, üde színfoltjai lesznek a nyárnak mindannyian.

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Mivel a lenvászonnak kisebb a vízigénye, mint a pamut alapanyagaként használt gyapotnak, és a len termesztése a talajt sem terheli, fenntarthatósági szempontból is jól vizsgázik. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy olyan darabot válasszunk, ami minden más szempontból is megfelel az elképzeléseinknek, hisz hiába a remek anyaghasználat, ha aztán kettőnél többször nem szívesen vesszük majd fel.

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Hogy ez ne fordulhasson elő, mutatunk tíz kedvcsináló darabot, ám shopping előtt azért nézzétek át a ruhatárat, könnyen lehet, hogy már rég ott lapul egy-két szuper lenvászon ruha.

F&F 5690 Ft

Aeron 135 990 Ft

Mango 15 995 Ft

Loulou Studio – Spark le Monde 99 990 Ft

Twinset 242 €

Celeni 94 000 Ft

Zara 22 995 Ft

Medicine – answear.hu 9990 Ft

Massimo Dutti 27 995 Ft

COS 89 €

Ezt olvastad már?