Akár egy nőt, izgalmas kettősség jellemzi Tóth Bori új kollekcióját

2022. szeptember 18.
Időtálló elegancia, modern vonalak. Ez az izgalmas kettősség jellemzi TOTHBORI őszi-téli kollekcióját, melynek darabjai egyedi eleganciát csempésznek a szürke hétköznapokba.

 


Tóth Bori az Iparművészeti Főiskola textiltervező szakán tanult, diplomaszerzés után egy évvel döntött úgy, hogy megnyitja saját szalonját. Innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy megalkossa első formabontó kollekcióját és saját márkát teremtsen – a hangsúlyt a minőségre és hétköznapi luxusra helyezve. Legyen szó bármely korosztályról, mindenki megtalálhatja a stílusához és ízléséhez illő ruhadarabot, akkor is, ha egy laza, nappali eleganciát képviselő vagy egy látványos, önmagában is kiemelkedő szettet keres.

toth-bori-kollekcio

A 2022 őszi-téli kollekció tökéletes választás a hűvösebb napokra, ha ötvözni szeretnénk az eleganciát a kényelemmel, és arra vágyunk, hogy egy kicsit elbújhassunk az anyagok adta lágyságba és melegségbe. A külső rétegek egyfajta pajzsként ölelik körül viselőjüket, miközben finom és törékeny rétegek sokasága rejlik alattuk.

Az ellentétek játéka

„Ez a kollekció az ellentétek játéka. Hiszem, hogy semmi sem fekete és fehér. Minden egy kicsit mélyebb, bonyolultabb, érdekesebb, mint az kívülről látszik. Az ehhez a kollekcióhoz alkotott ruhadarabjaimban is fellelhető ez a hitvallás: egyszerre jellemzi a törékenység és gyengédség, drámaiság és erő. Pont, mint a nőket, akikben szintén megtalálható egyfajta kettősség, belső ellentét. Egy részünk a biztonság és stabilitás felé húz, a másik részünk pedig a kaland és szenvedély felé. Ezt az ellentétet szerettem volna hangsúlyozni a következő kollekciómban” – mesélte Tóth Bori divattervező.

A TOTHBORI őszi-téli kollekciót három meghatározó dolog inspirálta. A modern enteriőrök, melyek az időtállóságot, kényelmet és minőséget szimbolizálják, az ősi fosszíliák, melyek megőrzik eredetiségüket az idők során, valamint az ókori hellenisztikus női szobrok, melyeket két szóval tudnánk jellemezni: valódi és erőteljes. 

Naturáli színek, különleges ruhák

„A kollekció színeiben a naturális, klasszikus árnyalatok a dominánsak, mint például a bézs, a szürke vagy a fekete. Az anyagok terén a legmagasabb minőségű műbőrrel és műszőrrel dolgozunk, melyek finom, apró részleteikkel teszik különlegessé a ruhákat. Kiegészítő színként megjelenik a vörös, a pink és a burgundi, melyek önmagukban egy-egy ruhában vagy felsőben, illetve a printekben is megjelennek. A kollekció darabjain meg-meg csillan az arany a gombokban és bőr kiegészítőkben” – mondja a divattervező.

Kattints a képre, és nézd meg a kollekciót!

47 fotó megtekintése

Azok számára, akik szívesen viselnek különleges, mégis jól variálható, kiemelkedő minőségű ruhákat, a TOTHBORI brand őszi-téli kollekció kihagyhatatlan. 

 

Fotó: Pejkó Gergő Styling: Molnár Anikó Smink: Kis Csilla Haj: Pásztor László Modell: Visage / Blanka Modell: Visage / Vivien

Olvass tovább!