11 aktuális trend, amit Diana hercegné ruhái ihlettek

2022. szeptember 06.
Diana hercegné számos olyan mintát, fazont vagy éppen kiegészítőt kedvelt, ami ma is megtalálható a kifutókon. A róla elnevezett Dior táskáért pedig most is odáig vannak a hírességek.

Diana hercegné nemcsak a szívek és a nép hercegnéje volt, de igazi divatdiktátor is. Érdekes látni, hogy a ’80-as és a ’90-es években mennyi olyan különleges, akkor talán furcsának tartott ruhát hordott, amelyek ma hódítanak a kifutón. A Diana inspirálta ruhák és frizurák gyakoribbak, mint gondolnának!

Sportosan sikkes

Biciklisnadrág, pulcsi és tornacipő! Ezt bizony Diana hercegnének köszönhetjük. Szívesen viselte edzések után, vagy csak egy gyors vásárlás alkalmával. Kedvelte az emblémás, túlméretezett pulóvereket, amelyeket évtizedekkel később is árulnak.

Diana hercegnő kerékpáros nadrágban, pulóverben

Diana 1994-ben és Scarlett Gartmann-Reus 2022-ben 

A Covid alatt is hódított…

Olivia Jade Giannulli

Olivia Jade Giannulli 2021-ben 

Farmer és fehér póló

Sok-sok magazin címlapján figyelhettük már meg a hírességeket, amint farmerben, mezítláb, fehér pólóban mosolyognak ránk. Persze nem állítjuk, hogy ezt az egyszerű, de nagyszerű divatot Dianának köszönhetjük, de az biztos, hogy Diana királynőként viselte a farmert is! Hordta tornacipővel, de tűsarkúval is. Amit egyébként határozottan ő tett fel a divattérképre, az az egyenes szabású, kőmosott farmer.

Diana hercegnő farmerben

Diana hercegnő és a farmer. Dree Hemingway a párizsi divathéten 2022-ben

Hosszított blézerek

Diana egyfajta védőöltözetként viselte a dupla soros, merész vállú, hosszított zakókat. Ma hasonlóakba bújik Meghan Markle, de Viktória svéd koronahercegnő is kedveli a komolyabb blézereket. Ami a hosszított fazont illet, annak nagy kedvelője Zendaya is.

Diana hercegnő és Zendaya blézerben

Diana stílusa ma is sikkes

Merész, rövid frizura

Mielőtt Iris Law merész frizurája uralta volna az Instagramot, Diana hercegné olykor felnyírt, máskor bájosan rövid frizurája került a címlapokra. Valaha ő számított a rövid frizurák hercegnőjének, ma már a mindig stílusos, oldalt felnyírt frizurájú Charlene hercegnő az.

Diana frizurája

Diana vagány frizurája 1995-ben és Charlene hercegnő 2020-ban.

Nem meglepő, hogy a bájosabb, kifinomultabb frizuráját is sokan követik…

Diana hercegnő frizurája és Taylor Swift frizurája

Diana 1997 júliusában és Taylor Swift 2015-ben 

Csak a pöttyös

Katalin hercegné és Beatrix hercegnő is szívesen viseli a pöttyös mintájú ruhákat. Főleg Ascotban látni ilyen ruhákban a királyi család tagjait. De bizony az ötletgazda ismét nem más, mint Diana, aki elérte, hogy a pöttyös minta ismét nőies legyen, ne pedig gyerekruhaként vagy ágyneműként gondoljunk rá.

Diana és Katalin hercegnő pöttyös ruha

Diana 1986-ban és Katalin 2022-ben 

Hatalmas gallérok

A ’80-as években Károly herceg exének a hatalmas gallér volt a védjegye. Tömérdek fotót találhatunk ennek bizonyítékaként. Viselt fodros gallért, csipkése gallért és réteges verziót is. És a helyzet az, hogy ez mára sem ment ki a divatból! Linda Tol a 2020-as milánói divathéten szinte csak ilyen szetteket viselt!

Diana hercegnő galléros ruhában

A gallér örök! 

Lady Dior táska

Franciaország egyik first ladyje ajándékozta Dianának az első Lady Dior táskát, amikor a hercegnő Párizsban járt egy kiállítás megnyitóján. Ez akkor és azóta is a Dior egyik legkívánatosabb darabja. Igaz, akkor még  Chouchou-nak hívták, majd Diana halála után átkeresztelték Lady Diorra. Ma is sok híresség kedvence ez a darab!

Diana Lady Dior táska

Diana hercegnő a Dior táskával 1996-ban, Mary-Kate Olsen 2007-ben és Sarah Hyland, a Modern család színésznője. 

Gingham minta

Szinte nincs olyan év, hogy valamelyik márka tavaszi–nyári kollekciójában ne tűnne fel a gingham minta. Diana is kedvelte ezt a retró kockás mintát, ami a ’60-as évektől hódít.

Diana hercegnő kockás ruhában

Diana hercegnő 1988-ban, Zoe Saldana 2019-ben és Sabina Smitham 2021-ben

Túlméretezett napszemüveg

Diana rajongott a túlméretezett, szögletes napszemüvegekért. Ráadásul kereste a mutatós, a hagyományostól eltérő árnyalatokat is. Érdemes keresgélni a régi Gucci és Valentino darabok között, mert hamar rálelünk Diana egykori kedvenceire. Az egyiket például Nicole Richie viseli lassan 15 éve. Szóval a túlméretezett, feltűnő szemüveget nem a mai sztárok hozták a divatba…

Diana hatalmas napszemüvegben

Diana 1988-ban és Candela Peña 2022-ben 

Színblokkolás

A hercegnő mestere volt a színblokkolásnak! Imádott az árnyalatokkal játszani, és nem egy ilyen szett volt a gardróbjában. Különösen a vörös, a lila és a pink árnyalatokat kombinálta. Érdekes, hogy a 2022-es őszi–téli kollekciókban többször is feltűnik a színblokkolás. Például Giambattista Vallinál…

Diana hercegnő színes ruhában

Diana 1989-ben és egy color block darab Giambattista Valli téli kollekciójából 

…és PatBOnál.

Diana hercegné lilában és pirosban

Diana 1989-ben és a PatBO egyik tavalyi modellje 

Tartán

A tartán, vagyis a skót kockás minta Diana egyik kedvence volt, amit a ’80-as és a ’90-es években is örömmel viselt. Talán ezek a szettek ihlették a Saint Laurent 2013-as kollekcióját, mely a skót kockát helyzete előtérbe. De Katalin hercegné ma is szívesen hord ilyen ruhákat, szoknyákat.

Skótkockás mintás ruha

Diana hercegnő, Christina Hendricks és Katalin hercegné 

 

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!