Koppenhága kedvence lett a bézs – a street stylerek stílusa neked is be fog jönni

2023. február 04.
A koppenhágai divathét street style szempontból is tartogatott látnivalókat, a trendszetterek bézs szettjei pedig egyértelműen ezek közt vannak.

Koppenhágában az elmúlt napokban zajlott a divathét, ami egyet jelent azzal is, hogy a dán főváros utcái a street stylerek kifutóivá váltak. Látványos szettekben nem volt hiány, ám mind közül épp a bézs outfiteken akadt meg a szemünk. Letisztultságuk, kifinomultságuk volt az, ami felhívta rájuk a figyelmet, és rögtön a monokróm divat legsikkesebb darabjaivá avanzsáltuk őket.

bézs street style szett

Fotó: Getty Images

A monokróm divat lényege, hogy egy szín azonos vagy közel azonos, egymással harmonizáló árnyalataiból építjük fel a szettünket, e szép szokás pedig nagy divat már egy ideje. A divatanyagokban a főszerepre azonban rendre lecsaptak a talpig pink szettek – eddig. Most egy jóval nyugodtabb színcsalád követeli magának a figyelmet: a bézsek, ekrük és homokszínek, teve- vagy épp csaubarnák, amik harmóniája jólesik a szemnek, a léleknek a szürke télvégi napokon.    

bézs street style szett

Fotó: Getty Images

A bézs árnyalatok lágyságát csak tovább fokozzák a kötött textúrák, a kasmír és gyapjú anyagok, amik passzolnak az évszakhoz, és minden értelemben plusz melegséget adtak a szetteknek, miközben cseppet sem unalmasak.  

bézs street style szett

Fotó: Getty Images

Összegyűjtöttünk mi is néhány szuper darabot a márkák aktuális kínálatából, ám mindez csupán egy szolid merítés. Nézzetek körül vintage üzletekben is, válogassatok kedvetekre. E színek mindig ott lesznek a divat palettáján, érdemes olyan darabokat vásárolni belőlük, amiket sok-sok szezonon át örömmel fogtok majd viselni. 

Reserved 9995 Ft

BOSS – Van Graaf 79 990 Ft

Lauren Ralph Lauren 289,95 €

Mango 65 995 Ft

Medicine – answear.hu 13 990 Ft

H&M 18 995 Ft

Loulou Studio – Spark Le Monde 99 990 Ft

F&F 9990 Ft

Zara 18 995 Ft

Massimo Dutti 29 995 Ft