Hoppá! Meglepő irányba változik a szoknyadivat

2023. március 01.
Lehetséges, hogy eddig tartott a szűk fazonú szoknyák tündöklése? Nagyon úgy tűnik, hogy újabb – szerencsére sokkal több testalkathoz passzoló – stílus kezdett hódítani.
a-vonalú szoknya divat

Az elmúlt szezonok másról sem szóltak, mint az egyre szűkülő szoknyákról, az egyenes és ceruzafazonok népszerűségéről, amik minitől a maxiig minden hosszban hódítottak. Az épp zajló, őszi-téli trendeket felvonultató divathetek forgatagában azonban már egy új irányzat körvonalazódik: a midi és maxi A-vonalú szoknyáké.

Ezek a karakteres darabok a klasszikus fazonok vonalvezetéséből táplálkoznak, akár a Dior New Lookja is eszünkbe juthat róluk, abban az értelemben legalábbis mindenképp, hogy az alaprecept itt is hasonló. A szűk, a derék karcsúságát hangsúlyozó felsőrészhez látványosan bővülő szoknyákat viselnek, melyek volumenéről csípések, hajtások, berakások, vagy épp fodrok gondoskodnak.

Fotó: Paul Gonzales/Getty Images

A kifejezetten elegáns fazonokhoz a magas sarkú cipők alapvetések, ám a divatszabályok ma már nem olyan vaskalaposak, bátran viseljünk hozzájuk sneakert, vagy más lapos talpú cipőt, ha ahhoz támad kedvünk (tipp: balerinával különösen sikkesek). A sportos jegyeket belevihetjük a szettbe más módon is: tavaszra blézer helyett bomberdzseki, blúz helyett pamutpóló is jól mutat hozzájuk.

5 fotó megtekintése

A pliszírozott szoknyákat imádjuk, ám most ne keverjük ide őket, nagytestvéreik, a rakott szoknyák illenek a képbe, melyek esetén a vászon, farmer vagy taft anyag merevsége is jobban érvényesül. Igaz ez a többi kialakításra is: a könnyed szatén, aláeső kötött anyagok helyett az erősebb textilek jelennek meg, melyek az A-vonalú szabásnak néhol szinte szoborszerű tartást biztosítanak.

Mango 35 995 Ft

Twinset 255 €

COS 125 €

NUBU 94 500 Ft

Tatuum 

Celeni 225 €

Liu Jo 

Max & Co. 88 900 Ft

3.1 Philip Lim – About You 238 990 Ft

H&M 11 995 Ft