Brad Pitt után szabadon: Ismert férfiak, akik bátran viselnek szoknyát (is) a nyilvánosság előtt

2022. szeptember 09. |

Tudtad, hogy igazából egyáltalán nem az Oscar-díjas színész az első, aki ezt a ruhadarabot hordta a kamerák kereszttüzében? David Beckham például közel 25 évvel megelőzte őt.

Hatalmas port kavart a médiában, amikor David Beckham szárongban, vagyis maláji szoknyában jelent meg a nyilvánosság előtt 1998-ban Franciaországban a labdarúgó-világbajnokságon. Bár akkor a nevetség tárgyává vált a sajtó szemében, a focista egy pillanatra sem bánta meg a döntését. Kifejezetten büszke rá, mert úgy érzi, megelőzte a korát. „Húsz évvel ezelőtt, amikor azt a szárongot viseltem, az emberek megdöbbentek – nyilatkozta 2018-ban a The Telegraphnak. – Felháborodtak, hogyan képzelhettem ezt, miért vettem fel? Ma már a szeme sem rebbenne senkinek, ha egy pasi szárongot hordana az utcán” – fejtette ki.

A sportoló példáját az évek során számtalan ismert férfi követte már, és David Beckhamhez hasonlóan az Oscar-díjas Brad Pitt is megjósolta, hogy egyszer még kimondottan trendinek számít majd, ha nem csak a nők hordhatnak szoknyát. (Ez egyébként nem is olyan megdöbbentő, ha figyelembe vesszük, hogy bizonyos kultúrákban már a múltban is ez volt a férfiak jellemző viselete.) A sztár állítólag már 2004-ben, a Trója című film promózása közben arról beszélt egy interjújában, hogy szerinte egy év múlva ezt a ruhadarabot (is) felkaphatják magukra a pasik nyáron. Ugyan a próféciája akkor talán még nem vált valóra, de 2022-ben ő is szoknyában érkezett A gyilkos járat című filmjének Los Angeles-i premierjére. „Mindannyian meg fogunk halni, akkor miért is ne kavarhatnánk meg a dolgokat?” – felelte a választását faggató riporternek. És valóban, miért ne hordhatnánk mindannyian azt, amit szeretnénk?

Brad Pitt

Éppen ezért összeállítottunk egy inspiráló galériát azokról a hírességekről, akik „férfi létükre” szoknyában álltak a kamerák elé. Vin Diesel például egy merész bőrszoknyát villantott a vörös szőnyegen egy skóciai díjátadón 2003-ban.

Vin Diesel

Az extravagánsságáról híres Jared Letót pedig számtalanszor láthattuk már szoknyában. „Az igazi férfiak szoknyát viselnek” – írta egyszer a Twitteren.

Jared Leto

Sztárok, akik úgy döntöttek, lemondanak az alkoholról

Sztárok, akik úgy döntöttek, lemondanak az alkoholról

Bár egyes kutatások szerint naponta egy-két pohár vörösbor, akár még jót is tehet az egészségünknek, valójában sokkal több pozitív hatása lehet annak, ha egyáltalán nem fogyasztunk alkoholt. Számtalan olyan világsztár is akad, aki nem titkolja, az élete az absztinenciája óta halad a megfelelő úton.

De a skót származású Gerard Butler számára sem ismeretlen a szoknya viselete – még akkor is, ha a mindennapokban azért nem feltétlenül ezt a ruhadarabot veszi elő a gardróbjából.

Gerard Butler

Egy másik skót színész, Ewan McGregor is tiszteli a nemzete hagyományait. „Különleges alkalmakra, például esküvőkre kiltet hordok” – árulta el.

Ewan McGregor

És Oscar Isaac sem riadt vissza attól, hogy szoknyában érkezzen a Holdlovag bemutatójára 2022 márciusában.

Oscar Isaac

Forrás: Esquire, Variety Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?

Szólj hozzá te is!

Még több Divat