Brad Pitt után szabadon: Ismert férfiak, akik bátran viselnek szoknyát (is) a nyilvánosság előtt

2022. szeptember 09.
Tudtad, hogy igazából egyáltalán nem az Oscar-díjas színész az első, aki ezt a ruhadarabot hordta a kamerák kereszttüzében? David Beckham például közel 25 évvel megelőzte őt.

Hatalmas port kavart a médiában, amikor David Beckham szárongban, vagyis maláji szoknyában jelent meg a nyilvánosság előtt 1998-ban Franciaországban a labdarúgó-világbajnokságon. Bár akkor a nevetség tárgyává vált a sajtó szemében, a focista egy pillanatra sem bánta meg a döntését. Kifejezetten büszke rá, mert úgy érzi, megelőzte a korát. „Húsz évvel ezelőtt, amikor azt a szárongot viseltem, az emberek megdöbbentek – nyilatkozta 2018-ban a The Telegraphnak. – Felháborodtak, hogyan képzelhettem ezt, miért vettem fel? Ma már a szeme sem rebbenne senkinek, ha egy pasi szárongot hordana az utcán” – fejtette ki.

A sportoló példáját az évek során számtalan ismert férfi követte már, és David Beckhamhez hasonlóan az Oscar-díjas Brad Pitt is megjósolta, hogy egyszer még kimondottan trendinek számít majd, ha nem csak a nők hordhatnak szoknyát. (Ez egyébként nem is olyan megdöbbentő, ha figyelembe vesszük, hogy bizonyos kultúrákban már a múltban is ez volt a férfiak jellemző viselete.) A sztár állítólag már 2004-ben, a Trója című film promózása közben arról beszélt egy interjújában, hogy szerinte egy év múlva ezt a ruhadarabot (is) felkaphatják magukra a pasik nyáron. Ugyan a próféciája akkor talán még nem vált valóra, de 2022-ben ő is szoknyában érkezett A gyilkos járat című filmjének Los Angeles-i premierjére. „Mindannyian meg fogunk halni, akkor miért is ne kavarhatnánk meg a dolgokat?” – felelte a választását faggató riporternek. És valóban, miért ne hordhatnánk mindannyian azt, amit szeretnénk?

Brad Pitt

Éppen ezért összeállítottunk egy inspiráló galériát azokról a hírességekről, akik „férfi létükre” szoknyában álltak a kamerák elé. Vin Diesel például egy merész bőrszoknyát villantott a vörös szőnyegen egy skóciai díjátadón 2003-ban.

Vin Diesel

Az extravagánsságáról híres Jared Letót pedig számtalanszor láthattuk már szoknyában. „Az igazi férfiak szoknyát viselnek” – írta egyszer a Twitteren.

Jared Leto

De a skót származású Gerard Butler számára sem ismeretlen a szoknya viselete – még akkor is, ha a mindennapokban azért nem feltétlenül ezt a ruhadarabot veszi elő a gardróbjából.

Gerard Butler

Egy másik skót színész, Ewan McGregor is tiszteli a nemzete hagyományait. „Különleges alkalmakra, például esküvőkre kiltet hordok” – árulta el.

Ewan McGregor

És Oscar Isaac sem riadt vissza attól, hogy szoknyában érkezzen a Holdlovag bemutatójára 2022 márciusában.

Oscar Isaac

Forrás: Esquire, Variety Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?