Gigantikus trend minden, ami pufi

2023. április 12.
2023-ban tényleg egymást érik az egyszerre kényelmes, praktikus, de mégis egyedi trendek, amik közül az egyik legnagyobb befutó a pufi – avagy a puffos, felfújt.

Aki egy kicsit is képben van az aktuális divattrendekkel, láthatja, egyre nagyobb teret kapnak a duplájára nőtt divatcikkek, a kabátok, a pufi lábbelik és táskák. A paplanszerű termékekre korábban is volt kereslet, legyen szó például a Bottega Veneta Pillow Pouch összenyomható táskájáról, vagy épp a Taylor Russell Loewe bomber dzsekijéről, ám igazán nagyon lökést a trendnek az adott, amikor a divatszektor két nagyágyúja, Miuccia Prada és Raf Simons is beálltak a sorba, Rihanna pedig megmutatta tűzpiros Norma Kamali Sleeping Bag kabátját a Super Bowl-on.

Bár a Stylight Insights online keresőplatform adatai alapján 16 százalékkal nőtt a pufi ruhák és kiegészítők iránti kereslet a múlt évhez képest, szakértők szerint ez a szám még nőni fog. Ez már csak azért is biztos, mert a Jacquemus nemrégiben mutatta be Le Bambimou táskáját, ami a Bambino felfújt változata, míg az Acne Studios tervezett egy ténylegesen felfújható táskát.

pufi papucs

Pufi termékek a kínálatban

Loewe Comic lacquered foam pump
A magassarkú ára: € 650
Furla kézitáska
Gianvito Rossi bőrszandál
A termék ára: € 790
Prada papucs
A lábbeli ára: € 770
H&M párnázott bevásárlótáska
H&M párnázott bevásárlótáska
Karl Lagerfeld szandál
Coach Closure Pillow Tabby keresztpántos táska
Proenza Schouler Float Padded papucsszandál
Stand Studio Wanda táska
A táska ára: € 194

Forrás: MarieClaire.com Fotók: Getty Images