Koreában a sálat zseniálisan hordják – Melyik a legjobb módszer a megkötésre?

2024. október 02.
A téli hónapok alapkelléke, a sál nem csak meleg, de nagyon divatos is. Ezekkel az ötletekkel nem lőhetsz mellé!
Korea sál tél
  • A sálak nem csak melegen tartanak, de öltöztetnek is.
  • A téli hónapokban tökéletes kiegészítő egy divatos sál, mely személyiséged is tükrözi.
  • Koreai sztárok adnak inspirációt az igazán menő darabokhoz.

Amikor megérkezik a csípős, téli idő, a meleg sálak mindannyiunk szekrényéből előkerülnek. Hogy ne csak praktikus, hanem divatos darabként viseld, olyan tippeket mutatunk, melyekkel igazán megmutathatod egyéniséged.

A trendek diktálói

Válogatásunkat fiatal, koreai szupersztárok ihlették, akik a zenei- és szórakoztatóipar mellett mára a divatvilágban is meghatározó szereplők, és folyamatosan új trendeket diktálnak. Stílusérzékük kifinomult és modern, ugyanakkor mindig figyelnek arra, hogy hétköznapokon is hordható darabokat válasszanak. Megjelenésükkel pedig világszerte követők millióinak adnak ötleteket. Nem véletlen, hogy mára a világhírű márkák, mint a Chanel, Gucci vagy Louis Vuitton rendszeresen hívják meg a legnagyobb K-pop sztárokat bemutatóikra, és sokukat márkanagykövetté is felkérik.

Zord időben is stílusosan

Taeyeon, a Girls’ Generation (SNSD) vezető énekese, aki emellett sikeres szólóelőadó is, nemcsak hangjával, hanem stílusával is hódít. Ő az oversize sálak nagy rajongója, amelyek sokoldalúságuk miatt igazi kedvencek a hideg időszakban. Taeyeon gyakran hordja a hatalmas sálakat nemcsak a nyaka köré tekerve, hanem vállkendőként is, hogy teljesen védje magát a hidegtől.

Pihepuha oversize

Karina, az aespa lánycsapat egyik tagja a modern és fiatalos vonalat képviseli. Az oversize mohair sálak a kedvencei, különösen akkor, amikor az időjárás zordabbá válik. Ez a vastag rojtokkal díszített, kék árnyalatú darab tökéletes összhangot ad a hozzá illő kék pulóverrel, így harmóniát teremt a téli színpalettában.

Tavaszi tónusok a téli napokon

An Sohee korábban a Wonder Girls K-pop csapat tagja volt, mára színésznőként is ismert, és stílusa minden évszakban friss és izgalmas. Ha a téli hónapokban egy kis színt szeretnél csempészni öltözékedbe, Sohee példája nagyszerű inspiráció lehet. Egyszerű, letisztult kabátja fölé egy élénk, mintás sálat választott, amely azonnal feldobja megjelenését. A vibráló árnyalatok üdeséget visznek a téli monotonitásba és különösen jól mutatnak semleges alapdarabok mellett.

Vibráló minták

Choi Jung Hoon, a Jannabi indie rock zenekar frontembere a koreai divat egyik meghatározó alakja, különösen ha a „boyfriend look” stílusról van szó. A vibráló színeket gyakran viselő énekes egy klasszikus houndstooth mintás sálat választott, hogy még jobban kihangsúlyozza a retró hatású összeállítást. A sál tökéletesen illeszkedik szettjéhez, és egyedi hangulatot ad a megjelenésének. Ez a kreatív kombináció igazán nyerő a merészebb, ugyanakkor kifinomult összeállítások kedvelőinek.

Forrás: MarieClaire, Fotók: Instagram