Az óriás sálak a tél kedvencei, mutatjuk a legszebbeket

2022. december 02.
Többféle módon is megkötheted az óriási sálakat, mindegyik megoldás szuper nőies megjelenést kölcsönöz a hideg, téli napokon.

Nem véletlenül népszerűek az óriási sálak, puhák, melegek, hatalmas méretük szó szerint körbeöleli viselőjüket. Mégis sikkesek, csodásan mutatnak szövetkabátokhoz, de a steppelt kabátokhoz is passzolnak.

A narancs és a lila együtt fantasztikusan áll az őszi szürkeségnek. Fotó: Spotlight/Launchmetrics

A narancs és a lila együtt fantasztikusan áll az őszi szürkeségnek. Fotó: Spotlight/Launchmetrics

Ettől lesz igazán szép egy óriási, téli sál

Esetükben a legegyszerűbb minta is látványos, hisz méretükből fakadóan megakad minden szem rajta. Épp emiatt a minőség jóval előrébbvaló, mint az, kockás vagy csíkos-e kedvencünk. Mivel egy sálat nem egy szezonra veszünk, előfordul, hogy évek múltán kibolyhosodik, és ez bizony cseppet sem teszi majd vonzóvá megjelenésünket. Nézzük át óriási sálunk minden négyzetcentijét, mikor előkeressük szekrényünkből, és egy boholytalanítóval távolítsuk el a felesleges szöszöket róla, fokokkal szebben fog mutatni rajtunk.

Hogyan hordjuk az óriási sálakat?

Nem kell túlgondolni a nagy, téli sálak viselését, hisz ekkora sálból nyilván nem fogunk sem masnik kötni, sem pedig trükkös csomókat varázsolni. Ám pont a laza megkötési módok adnak neki egy kis dekadens lazaságot, törik meg a termetes anyag súlyosságát.

1. Óriási sál a kabátra lógatva

Óriási sálunkat viselhetjük egyszerűen csak nyakunkba téve, a vastag anyag így is melengeti fog minket. Arra azért figyeljünk, milyen hosszú a sál. Egy földet verdeső darabot ily módon viselve összenyomhat, ha alacsonyak vagyunk, ráadásul nem lesz túl nőies a látvány.

téli street style szett óriási sállal

A hanyagul a kabátra omló sál akkor a legjobb megoldás, ha a nyakunkig felér a kabát gallérja. Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images for Copenhagen Studios

2. Elegáns óriási sál

Egyik végét hosszabbra hagyva a sálnak, és azt átvetve a vállon, maga a hanyag elegancia csimborasszója. Ehhez érdemes félbe hajtani a sálat, majd az elülső részt lazán elrendezni; hideg időben nagyon jól védi arcunkat a jeges széltől is.

street style szett téli kockás sállal

A franciák kedvenc sálviselési módja a mi outfitünkbe is egy kis sikket csempész. Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

3. Arckeretező sál

Jól mutat az is, ha egyik végét röviden hagyjuk, és másikkal lazán, de teljesen körbetekerjünk nyakunkat. Akkor szép a look, ha a sál két vége közel egyforma hosszúságú lesz. A hosszabbik, áttekert végét érdemes alábújtatni a mellkasunknál húzódó íven, így stabilabb és szebb lesz az összkép. Nagyon jól védi a nyakat, a mellkast a hidegtől ez a típusú megkötési mód.

téli szett óriási sállal

Vissza az alapokhoz: véd és csinos is ez a sálkötési mód. Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

4. Mint egy vállkendő

Kendőként is viselhetjük óriási sálunkat, még akkor is, ha nem négyzetes alakú. Ily módon hűvösebb napokon az irodában is magunkra teríthetjük, de egy nőies szövetkabát fölött viselve is elegáns látványt nyújt.

Sál vállkendőként? Simán! Főleg azoknak ajánljuk, akiknek fázós a hátuk. Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Sál vállkendőként? Simán! Főleg azoknak ajánljuk, akiknek fázós a hátuk. Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Ha kedvet kaptál az óriási sálakhoz, mutatunk néhány gyönyörű darabot az aktuális kínálatból. Találsz köztük logózottat és kockásat, rojtosat és anélkülit. Csupa puha, nőies darabot, amiket öröm lesz viselni a hideg, téli napokon.

Barts – Van Graaf 4 990 Ft

Mango 5597 Ft

Celeni 107 €

Massimo Dutti 37 995 Ft

Burberry 415 000 Ft

Jail Jam – answear.hu 17 990 Ft

Parfois 6396 Ft

Coach 275 £

Zara 11 995 Ft

Reserved 8995 Ft

COS 89 €

Ezt olvastad már?