Kéksajt-szőlő saláta, őszre hangolva

2013. szeptember 22.
Kéksajt-szőlő saláta karamellizált dióval. Következzen egy kis ízelítő a magazin októberi számának menüjéből, amit hetente kétszer, szerdán és vasárnap jelentkező gasztós vendégbloggerünk, Ízbolygó állított össze nektek.

Kéksajt-szőlő saláta

(4 személyre)

Hozzávalók:

15 deka bébispenót

10 deka kéksajt

10 deka dió

1 teáskanál vaj

3 evőkanál cukor

1 fürt kék szőlő

Az öntethez:

4 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, és alacsony lángon hagyjuk azt is elolvadni. Szórjuk bele a diót, keverjük el a karamellbe, majd szedjük olajjal vékonyan megkent alufóliára, és hagyjuk kihűlni. Utána tördeljük össze. Habverővel vagy mixerrel dolgozzuk el a balzsamecetet és az olajat, és egy nagy tálban forgassuk át vele a megmosott és megszárított bébispenótot. Szemezzük le a szőlőt, a megmosott szemeket hosszában vágjuk félbe. Morzsoljuk a bébispenótra a kéksajtot, végül szórjuk meg a szőlőszemekkel és a karamellás dióval.

És ez csak egy remek fogás Ízbolygó a Marie Claire-nek készített őszi menüjéből. A magazin októberi számában további, szilvából, áfonyából és szőlőből készült finomságok receptjét olvashatod!