Haya-féle csodapadlizsán

2013. szeptember 26. |

Vega vendégblogindító cikkünkben azt mutatja meg nektek az ezentúl minden csütörtökön újabb recepttel jelentkező Nemsüti, hogyan is készíthettek csodapadlizsánt.

Haya-féle csodapadlizsán

Haya-féle csodapadlizsán
4 főre

Hozzávalók:
4 padlizsán
1 kis vöröshagyma
2 fokhagyma gerezd
1 piros chili
1 hüvelykujjnyi gyömbér
40gr barnacukor
80 ml szójaszósz
80 ml rizsecet (vagy hasonlóan enyhe fehérborecet)
80 ml leves alaplé
koriander díszítéshez

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk és olívaolajon elkezdjük párolni, amikor már üveges és pirul, a fokhagymát, a chilit, a gyömbért összeaprítottan hozzáadjuk. Együtt főzzük míg szép aranyszínben nem csillog, ekkor a cukrot rászórjuk és az egészet karamellizáljuk.

A padlizsánt körülbelül 1,5 centiméteres kockákra vágva a keverékhez hozzáadjuk, néhány percig főzzük, majd a leves alaplét, ecetet, szójaszószt ráöntjük és egészen addig főzzük, amíg a padlizsán puha, sőt, kicsit szétfőtt lesz. Jázminrizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!