Haya-féle csodapadlizsán

2013. szeptember 26.
Vega vendégblogindító cikkünkben azt mutatja meg nektek az ezentúl minden csütörtökön újabb recepttel jelentkező Nemsüti, hogyan is készíthettek csodapadlizsánt.

Haya-féle csodapadlizsán
4 főre

Hozzávalók:
4 padlizsán
1 kis vöröshagyma
2 fokhagyma gerezd
1 piros chili
1 hüvelykujjnyi gyömbér
40gr barnacukor
80 ml szójaszósz
80 ml rizsecet (vagy hasonlóan enyhe fehérborecet)
80 ml leves alaplé
koriander díszítéshez

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk és olívaolajon elkezdjük párolni, amikor már üveges és pirul, a fokhagymát, a chilit, a gyömbért összeaprítottan hozzáadjuk. Együtt főzzük míg szép aranyszínben nem csillog, ekkor a cukrot rászórjuk és az egészet karamellizáljuk.

A padlizsánt körülbelül 1,5 centiméteres kockákra vágva a keverékhez hozzáadjuk, néhány percig főzzük, majd a leves alaplét, ecetet, szójaszószt ráöntjük és egészen addig főzzük, amíg a padlizsán puha, sőt, kicsit szétfőtt lesz. Jázminrizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!