Kókusztej puding szilva röszterrel és szederrel
Hozzávalók:
1 doboz (400 ml) kókusztej
1,5 ek étkezési keményítő (kukorica vagy burgonya)
1 ek méz
Röszter:
20 dkg szilva
2 ek barna cukor
4 ek víz
Friss szeder
Citromfű a díszítéshez
TIPP: bármilyen gyümölccsel ízesítheted akár frissen is
Elkészítés:
Egy lábasba kanalazzuk a keményítőt, majd folyamatos keverés közben a kókusztejjel óvatosan felengedjük. Közepes láng felett kevergetve besűrítjük. A mézzel édesítjük. Poharakba adagoljuk. Ehhez célszerű átönteni egy kancsóba a pudingot. Alaposan kihűtjük.
A röszterhez a szilvákat megmossuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk a gyümölcsöt. A barna cukorral és a vízzel összekeverjük és addig főzzük, míg a szilva összeesik, a folyadék pedig elpárolog, így kicsit lekvárszerű lesz, kb. 10 perc.
Tálaláskor a rösztert a tetejére tesszük némi friss szeder kíséretében. Citromfűvel fokozhatjuk a hatást.
Sok sikert hozzá, és amennyiben elkészítitek, reméljük egy kis kóstolót mi is kapunk belőle fotó formájában!