Grillezett csirkemellel bolondított cukkini főzelék

2013. szeptember 18.
A csirkének nem csak a sültkrumpli vagy a burgonyapüré áll jól. Ízbolygó receptjéből kiderül, hogy a csirkemellet szépen kidomborítja egy cukkiniköntös is!

Grillezett csirkemell cukkini „főzelékkel”

Hozzávalók:

80 dkg csirkemellfilé
1kg cukkini
10 dkg vaj
3 ek olaj
1 dl tejszín

frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemellfiléket megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk és éles késsel szeletekre vágjuk. Grillserpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük (ehhez nem szükséges zsiradékot használni, hiszen ezek a serpenyők bevonatosak), sütés közben borsozzuk, majd a végén megsózzuk.

A cukkiniket megmossuk, szárvégeit levágjuk és zöldséghámozóval hosszú szalagokat húzunk belőle. A vajat összeolvasztjuk az olajjal és a cukkiniket hozzáadjuk, enyhén sózzuk és hagyjuk, hogy összeessen. Kevés tejszínt adunk hozzá és azzal sűrítjük. A csirkével tálaljuk.

Sok sikert, jó étvágyat hozzá, és amennyiben elkészítitek a receptet, reméljük egy kis kóstolót mi is kapunk belőle fotó formájában!