Őszi csicserisaláta Ízbolygótól

2013. október 30.
Ízbolygó legutóbbi, szívderítő receptje után egy tipikus őszi fogást kínál nekünk, mégpedig csicserisalátát sütőtökkel.

Hozzávalók:

40 dkg csicseriborsó konzerv
50 g olajban eltett aszalt paradicsom
50 g rukola
15 dkg sütőtök
2 cm gyömbér
2 ek szezám vagy mogyoróolaj
3-4 ek édes chili szósz
10 db koktél- vagy datolya paradicsom
1 citrom leve
3-4 ek extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A gyömbért és a sütőtököt megpucoljuk, a paradicsomokat megmossuk. A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.

Egy wokot előmelegítünk, amikor az alja forró, beleöntjük a szezám- vagy mogyoróolajat. Wokhoz mindig ezeket használjuk, mivel ezeket az olajakat magasabb hőfokig lehet hevíteni, anélkül, hogy odaégne. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt és a gyömbért, ráöntjük az édes chiliszószt és 5 perc alatt puhára pároljuk, az utolsó 2 percben pedig hozzáadjuk a paradicsomokat is.

A citrom levét ráfacsarjuk, picit sózzuk. A tűzről lehúzzuk, hozzákeverjük a csicseriborsót és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, végül a rukolával összekeverjük és olívaolajjal meglocsoljuk.

További receptekért látogass el Ízbolygó blogjára, vagy nézz körül a csak nálunk megtalálható receptjei között, az „Ízbolygó” kulcsszóra kattintva a cikk alján!