Csirkés piláf birsalmával vadrizzsel

2013. október 23.
Finom és egzotikus, igazi szerdai gasztrogyönyör Ízbolygótól a csirkés piláf birsalmával vadrizzsel!

Hozzávalók:

1 hagyma
2 cm gyömbér
3 ek szezám/mogyoró olaj
15 dkg csirkemellfilé
1 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai/pritamin paprika
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 nagyobb birsalma
3 ek tejszín (vagy kókusztej)
2 dl húsleves (vagy víz)

Facsart citromlé
A hagymát és a pritaminpaprikát megpucoljuk és felcsíkozzuk, majd a csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk, ahogyan a gyömbért is. Amikor készen vagyunk mindezzel, indulhat a főzés!

Egy wokot előmelegítünk, amikor már majdnem füstöl, beleöntjük az olajat és rögtön utána hozzáadjuk a hagymát, majd a gyömbért, fokhagymát, a koriandert, római köményt, a paprikát, a csirkét és együtt pároljuk, pirítjuk őket. Ezután megborsozzuk, majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel. Készre főzzük 10 perc alatt. A végén sózzuk illetve facsart citrom levével ízesítjük, friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórjuk.

A vadrizst dupla mennyiségű sós, lobogó vízbe öntjük, majd alacsony lángon megfőzzük.

Jó étvágyat hozzá!