Csirkés piláf birsalmával vadrizzsel

2013. október 23. |

Finom és egzotikus, igazi szerdai gasztrogyönyör Ízbolygótól a csirkés piláf birsalmával vadrizzsel!

Csirkés piláf birsalmával vadrizzsel

Hozzávalók:

1 hagyma
2 cm gyömbér
3 ek szezám/mogyoró olaj
15 dkg csirkemellfilé
1 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai/pritamin paprika
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 nagyobb birsalma
3 ek tejszín (vagy kókusztej)
2 dl húsleves (vagy víz)

Facsart citromlé
A hagymát és a pritaminpaprikát megpucoljuk és felcsíkozzuk, majd a csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk, ahogyan a gyömbért is. Amikor készen vagyunk mindezzel, indulhat a főzés!

Egy wokot előmelegítünk, amikor már majdnem füstöl, beleöntjük az olajat és rögtön utána hozzáadjuk a hagymát, majd a gyömbért, fokhagymát, a koriandert, római köményt, a paprikát, a csirkét és együtt pároljuk, pirítjuk őket. Ezután megborsozzuk, majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel. Készre főzzük 10 perc alatt. A végén sózzuk illetve facsart citrom levével ízesítjük, friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórjuk.

A vadrizst dupla mennyiségű sós, lobogó vízbe öntjük, majd alacsony lángon megfőzzük.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Bárkiből lehet ilyen egyedi gyapjúbaba baba

Bárkiből lehet ilyen egyedi gyapjúbaba