Édeskömény-vöröslencse saláta körtével

2013. október 16.
Az édeskömény Ízbolygó egyik nagy kedvence. Most az ánizsos ízű finomságot vöröslencsével és körtével tálalja elétek!

Az édeskömény az egyik kedvenc konyhai alapanyagom, mivel rendkívül sokoldalúan felhasználható. A gumó ropogós, szuper nyersen, párolva, levesként, rizottóba vagy nyersen naranccsal, körtével. A tetején lévő ánizskapor bóbitát is nyugodtan felhasználhatjuk, finoman ánizsos íze remekül harmonizál az ételünkkel.

Édeskömény-vöröslencse saláta körtével

1 fej hagyma
2 ek olaj
2 édeskömény gumó
2 körte (kemény húsú)
1 narancs leve
10 dkg vöröslencse

frissen őrölt bors
fél citrom leve
2-3 ek extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A vöröslencsét kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Az édesköményt megmossuk, és vékony csíkokra vagdossuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Az édesköményt is a hagymához adjuk, ráfacsarjuk a narancs levét, sózzuk, borsozzuk és lefedve 5 percig pároljuk. Félrehúzzuk a lángról, majd hozzáadjuk az időközben felszeletelt körtét is. A megfőtt vöröslencsével végül összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, citrom levével és az olívaolajjal meglocsoljuk. Aki gazdagabb étele vágyik, főzzön hozzá jázmin rizst, azzal is remek.