Totális bűnbeesés: csokis cheesecake

2013. november 06.
A vénasszonyok nyarának elmúlását Ízbolygó egy finom, csokis cheesecake segítségével teszi elviselhetőbbé. Totális bűnbeesés...

Hozzávalók:

8 dkg olvasztott vaj
25 dkg Hobbits kakaós keksz

Krém:

500 g mascarpone
3 doboz Philadelphia sajtkrém
15 dkg porcukor
4 ek holland kakaópor
1 vaníliarúd
4 ek Baileys
3 tojás
1 tábla 70%-os étcsoki
2-3 ek tej
fél liter tejszín

Elkészítés:

A kekszet turmixban összetörjük, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy kapcsos tortaforma aljába simítjuk a sütőpapírt, majd belenyomkodjuk a kekszdarát, kihűtjük. A sütőt feltekerjük 240 fokra.

A csokit gőz fölött felolvasztjuk. A mascarponét a Philadelphiával és a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a kakaóport, belekeverjük a vanília kikapart magjait, a Baileyst, a tojásokat és az olvasztott csoki felét. A maradék csokihoz hozzákeverjük a tejet, hogy szósz állagú legyen, ez majd a díszítéshez kell. A formába öntjük a csokis-krémsajtos masszát és 240 fokon 10 percig sütjük.

Ezt követően visszavesszük a hőmérsékletet 110 fokra és 30 percig sütjük a tortát. Ezt követően résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk kihűlni. Ezt követően hűtőben tovább hűtjük. A tejszínt keményre felverjük, a tortáról leszedjük a peremet és a tejszínt tálaláskor a tetejére kenjük. A maradék “szószos” csokival megcsorgatjuk, reszelhetünk is még csokit a tetejére.