Libacomb birsalmával, burgonyagratinnal

2013. november 10. |

Ízbolygó konyháját sem hagyja érintetlenül a Márton nap közeledte. Következzen tőle a Libacomb birsalmával és burgonyagratinnal receptje.

Libacomb birsalmával, burgonyagratinnal

Hozzávalók:

4 libacomb
2+2 birsalma
2 ág rozmaring
2 fej fokhagyma

frissen őrölt bors
2 dl fehér száraz bor

Burgonyagratin:

1 kg burgonya
2 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg parmezán

szerecsendió
frissen őrölt bors

Megmossuk, majd konyhai törlővel leszárítjuk a húst. Borsozzuk, majd széles-bőrös felével lefelé serpenyőbe tesszük és közepes lángon a lehető legtöbb zsírt kiolvasztjuk belőle. A combokat ezt követően áttesszük egy tepsibe. Rozmaringágakat teszünk mellé és 2 birsalmát nyolcba vágva, kimagozva, valamint fokhagyma gerezdeket. Aláöntjük a bort, fóliával lefedjük és 200 fokon 1 órát pároljuk. Ezt követően fóliát levesszük és rápirítunk.

Közben elkészítjük a gratint is. A burgonyákat megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk. Egy kerámiatálat kivajazunk, beleszórjuk a krumplit. Tejet a tejszínnel összemelegítetjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítetjük és belereszeljük a sajtot. A burgonyára öntjük a keveréket. A tetejére vajdarabokat szórunk. 200 fokon pirosra sütjük.
A maradék két birsalmát megmossuk, nyolcba vágjuk, kimagozzuk és kevés vízben közepes lángon megpároljuk. Két evőkanál juharsziruppal édesítjük (lehet mással is), majd finom krémesre turmixoljuk. Jó étvágyat kívánok nektek hozzá!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód