Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
80 dkg édesburgonya
3 ek olaj
2,5 dl tejföl
pici citromlé
só
5 ág kakukkfű
40 dkg csirkemellfilé
só
frissen őrölt bors
5 ek szezámmag
1 ek vaj
Nyársak
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk és 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat és a hagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk az édesburgonyát, félig felöntjük vízzel, majd lefedve puhára főzzük. Sózzuk, belekeverjük a tejfölt. ekkor már nem főzzük. A kakukkfű leveleit is hozzákeverjük, kevés citromlével ízesítjük.
A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd felcsíkozzuk. A nyársakat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy ne szálkásodjon a hús felszúrásánál. A húscsíkokat az olvasztott vajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk és a szezámmagba forgatjuk, majd feltekerve nyársa tűzzük és serpenyőben közepes lángon körbesütjük. A főzelékkel kínáljuk.