Kakukkfüves édesburgonya főzelék szezámmagos csirkével

2013. november 13.
Az édesburgonya neve és külalakja is megtévesztő, ugyanis semmi köze rendszertanilag a burgonyához. Ízbolygó szerint isteni levesnek, chipsnek, főzeléknek, sütinek. Alacsony a zsír és kolesztartalma, diétákban jól alkalmazható.

Hozzávalók:

1 nagy fej hagyma
80 dkg édesburgonya
3 ek olaj
2,5 dl tejföl
pici citromlé

5 ág kakukkfű

40 dkg csirkemellfilé

frissen őrölt bors
5 ek szezámmag
1 ek vaj
Nyársak

Elkészítés:

Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk és 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat és a hagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk az édesburgonyát, félig felöntjük vízzel, majd lefedve puhára főzzük. Sózzuk, belekeverjük a tejfölt. ekkor már nem főzzük. A kakukkfű leveleit is hozzákeverjük, kevés citromlével ízesítjük.

A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd felcsíkozzuk. A nyársakat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy ne szálkásodjon a hús felszúrásánál. A húscsíkokat az olvasztott vajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk és a szezámmagba forgatjuk, majd feltekerve nyársa tűzzük és serpenyőben közepes lángon körbesütjük. A főzelékkel kínáljuk.