Céklaleves, a nagy kedvenc!

2013. november 14.
A csütörtöki színparádé nem más, mint Nemsüti nagymamájának receptje, ami ráadásul a családi bisztró menüjében is szerepel a héten, igaz, pénteken.

Céklaleves
4 főre

Hozzávalók:

4 db közepes cékla (kb 600 g)
1/3 póréhagyma
1 db kicsi alma
1 db kicsi krumpli
50 g vaj
3- 4 babérlevél

bors
1 l zöldségalaplé (kapható jó minőségű bio zöldségleves kocka, az is megfelel)

Elkészítés:

Az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát kockázzuk fel. Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá, és dinszteljük meg a póréhagymát, keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget és az almát.

Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig, míg össze nem érnek kicsit az ízek. Öntsük fel az alaplével és közepes hőfokon, lefedve főzzük addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul. Botmixerrel turmixoljuk össze a levest. Ízlés szerint adhatunk hozzá citromlét, ez ugyanis kiemeli az ízeket. Mi tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!