2013. november 07. | nemsuti

Zöldborsópüré mentával megbolondítva

Nemsüti ezúttal a vegetáriánus családi receptek közül a Mentás zöldborsópüréét osztja meg velünk.

Mentás zöldborsópüré 4 főre

Hozzávalók:

1,20 kg zöldborsó
1 kis vöröshagyma
10 gr vaj
0,20 liter tejszín
¼ csokor friss menta friss
1 teáskanál szárított menta
só, bors       

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk és a vajon elkezdjük párolni, amikor pedig már üveges és pirul, a szárított mentát és a zöldborsót hozzáöntjük, sóval, borssal fűszerezzük. Ezután együtt megfőzzük, a tejszínt hozzáadjuk és botmixerrel ízlés szerint pépesítjük. Végül a friss mentát is belekeverjük. Mi rendszerint csicseri fasírttal (falafel) tálaljuk.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód