A pizza a magyarok kedvence

2013. november 22.
A magyarok még mindig rajonganak a pizzáért, legtöbbször ezt az ételt rendelik, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy a virágkorát élő hamburger mellett teszik le a voksukat, derül ki a Foodpanda ételrendelő oldal adataiból. Budapesten igazi trend a hamburgerezés, míg a világ más országaiban meglepő ételrendelési szokások figyelhetők meg.


Profimedia – Red Dot

A világ kedvencei
Brazília és Argentína él-hal az ázsiai fogásokért, a kínai ételekért, miközben Ázsiában az olasz konyha a favorit. Afrikában, például Kenyában és Elefántcsontparton a legtöbbször fagylaltot és hideg ételeket, szendvicseket, salátákat rendelnek az emberek. Az ételrendelési szokásaink alapján egy cipőben járunk a régiós országokkal, Csehországgal, Romániával és Ukrajnával, de a lengyelekkel is közös az ízlésünk.

Mit rendelnek a magyarok?
A pizza és a hamburger vezeti az ételrendelések rangsorát hazánkban, a harmadik legnépszerűbb házhoz rendelt étel a rántott hús, leginkább a rántott csirkemell, majd ezt követi a húsleves gazdagon, a rántott sajt és a gyros-tál. Ami pedig a desszertet illeti, a magyarok TOP3 kedvence a tiramisu, a somlói galuska és a palacsinta.

Mit rendelnek a fiatalok, és mit az idősebbek?
A fiatalok folyamatosan az újdonságokat keresik, a trendi ételeket, a legmenőbb hamburgert a városban, szívesen vesznek részt házibulikban, ahol a házhoz rendelt pizza is főszerephez jut, miközben az idősebbek a hagyományos ételeket részesítik előnyben.