Gorgonzolás-diós keksz

2013. november 24. |

Borozgatós esték, pattog a tűz a kandallóban, ropog a keksz. A keksz, melyben a csípős kéksajt sütés közben lelágyul és a dióval formás egységet alkot. Következzen Ízbolygó vasárnapi ajánlata.

Hozzávalók körülbelül 40 darabhoz:

10 dkg liszt
8 dkg vaj
2 ek búzadara
10 dkg gorgonzola (vagy bármilyen lágy, aromás sajt)
8 dkg dió



Elkészítés:

A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd apróra vágjuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, amikor homogén a massza, rudat formálunk belőle. Ezt úgy a legkönnyebb, hogy valamennyire elvékonyítjuk, majd folpackba tekerjük és tovább formázzuk. Nagyjából 5 cm átmérőjű rudat készítünk. Hűtőbe tesszük 3 órára, vagy kapkodósak mélyhűtőbe fél órára. Kivesszük, kitekerjük a fóliából és fél cm vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 fokon 15 percig sütjük őket. Jó étvágyat hozzájuk!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Minden hetedik házaspár küzd a meddőséggel babastressz

Minden hetedik házaspár küzd a meddőséggel