Zöldséges kuszkusszal töltött padlizsán karácsonyra

2013. december 05. |

A Nemsüti konyhájában idén karácsonykor főszerepet kap majd a zöldséges kuszkusszal töltött padlizsán aszalt gyümölcsökkel, amit nem csak rendelni lehet, hanem otthon elkészíteni is. Következzen a recept!

Sziasztok!

Idén a nemsüti konyhájából komplett karácsonyi menü rendelhető majd, ezen a hétvégén pedig éppen a fő fogást teszteltük. Erre a töltött padlizsánra esett a válsztás, amit a Nemsüti família anyukája, Anna készített, és amit így, tűzálló tálban adunk majd, és készre kell majd cask sütni. Azért érdemes otthon is megpróbálnotok, mert isteni finom!

Íme a recept:

A zöldséges kuszkusszal töltött padlizsán aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:
5 feszes, hosszúkás padlizsán
1 csésze kuszkusz
20 szem olajbogyó
2 púpos evőkanál kapribogyó
10-12 szem koktélparadicsom
1 cukkini
1 kaliforniai paprika
2 kis sárgarépa
10 dkg aszalt gyümölcs
friss bazsalikom és oregánó
olívaolaj
sütőzacskó

Elkészítés:
Négy padlizsánt hosszában félbevágunk, kivájjuk a belsejét, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és ezt követően 180 fokos sütőbe tesszük.

A töltelékhez a kuszkuszt 1-2 csésze olajos vízzel leforrázzuk, lefedjük, majd félretesszük. Az ötödik padlizsánt, a kivájt padlizsán, a  cukkinit, a kaliforniai paprikát, a répát olívaolajjal, sóval, borssal sütőzacskóba kötve a padlizsánokhoz költöztetjük.

Az olajbogyót, kapribogyót, a mozzarellát, az aszalt gyümölcsöket, a bazsalikomot és az oregánót felaprítjuk, a koktélparadicsomokat pedig félbevágjuk. Eközben a padlizsánt és a zöldségeket puhára pirítjuk. A kuszkuszt villával szétmorzsoljuk, és az összes többi hozzávalót belekeverjük. Az elkészült keverékkel megtöltjük a padlizsánokat és körülbelül 20 percre előmelegített sütőbe tesszük.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Megnyitott Kecskemét első csomagolásmentes boltja csomagolásmentes bolt

Megnyitott Kecskemét első csomagolásmentes boltja

Karantén után is a kedvenceink: Sütő Emese Franciska karantén

Karantén után is a kedvenceink: Sütő Emese Franciska