Zöldséges kuszkusszal töltött padlizsán karácsonyra

2013. december 05.
A Nemsüti konyhájában idén karácsonykor főszerepet kap majd a zöldséges kuszkusszal töltött padlizsán aszalt gyümölcsökkel, amit nem csak rendelni lehet, hanem otthon elkészíteni is. Következzen a recept!

Sziasztok!

Idén a nemsüti konyhájából komplett karácsonyi menü rendelhető majd, ezen a hétvégén pedig éppen a fő fogást teszteltük. Erre a töltött padlizsánra esett a válsztás, amit a Nemsüti família anyukája, Anna készített, és amit így, tűzálló tálban adunk majd, és készre kell majd cask sütni. Azért érdemes otthon is megpróbálnotok, mert isteni finom!

Íme a recept:

A zöldséges kuszkusszal töltött padlizsán aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:
5 feszes, hosszúkás padlizsán
1 csésze kuszkusz
20 szem olajbogyó
2 púpos evőkanál kapribogyó
10-12 szem koktélparadicsom
1 cukkini
1 kaliforniai paprika
2 kis sárgarépa
10 dkg aszalt gyümölcs
friss bazsalikom és oregánó
olívaolaj
sütőzacskó

Elkészítés:
Négy padlizsánt hosszában félbevágunk, kivájjuk a belsejét, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és ezt követően 180 fokos sütőbe tesszük.

A töltelékhez a kuszkuszt 1-2 csésze olajos vízzel leforrázzuk, lefedjük, majd félretesszük. Az ötödik padlizsánt, a kivájt padlizsán, a  cukkinit, a kaliforniai paprikát, a répát olívaolajjal, sóval, borssal sütőzacskóba kötve a padlizsánokhoz költöztetjük.

Az olajbogyót, kapribogyót, a mozzarellát, az aszalt gyümölcsöket, a bazsalikomot és az oregánót felaprítjuk, a koktélparadicsomokat pedig félbevágjuk. Eközben a padlizsánt és a zöldségeket puhára pirítjuk. A kuszkuszt villával szétmorzsoljuk, és az összes többi hozzávalót belekeverjük. Az elkészült keverékkel megtöltjük a padlizsánokat és körülbelül 20 percre előmelegített sütőbe tesszük.