Kéregben sült sertésszűz

2013. december 11. |

Nemrég adtunk hírt Ízbolygó most megjelent könyvéről, amiből máris érkezik egy kis ízelítő. Bemutatjuk nektek a Konyhatündérképző egyik sztárját, a „Kéregben sült sertésszüzet”.

Kéregben sült sertésszűz:

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

35 dkg magmix (földimogyoró, törökmogyoró, pisztácia, kesudió, dió, illetve ezek bármilyen keveréke)
1 nagy csokor petrezselyem
1 kezeletlen citrom héja
+ fél citrom leve
1 fej vöröshagyma
2 tojás
50 dkg sertésszűz
2 evőkanál olaj
20 szelet levegőn szárított
sonka (pl. prosciutto crudo, jamon serrano, fekete erdei sonka)
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A magokat (együtt) száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd durvára vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk, a hagymát szintén finomra vágjuk, és a magokhoz keverjük. A megmosott citrom héját belereszeljük, beleütjük a tojást, belefacsarjuk a citromlét.

A sertésszüzet lehártyázzuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd körben vékonyan megkenjük olajjal és megborsozzuk. Forró serpenyőben körbepirítjuk/kérgesítjük a húst. Közben a sonkákat egymásra lapolva kiterítjük úgy, hogy az egyik mindig fedje egy kicsit a mellette lévőt, rákenjük a „magos” masszát, végül ráhelyezzük az elősütött húst, és feltekerjük. 180 °C-os sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük. Igény szerint tálalás előtt sózzuk (a sonka is sós).

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért autistic art

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért