Hozzávalók:
1 kg csicsóka
6 ek olívaolaj
2 póréhagyma
1 narancs leve
1 citrom héja és leve
1 doboz creme fraiche
só
frissen őrölt bors
10 dkg dió
1 nagy csokor snidling
Elkészítés:
A csicsókát megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk. A pórét megmossuk, félbevágjuk hosszában és vékonyra szeleteljük. Lábast előmelegítjük, olajat hevítünk, pórét megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a csicsókát, kicsit pároljuk kevergetve, majd felöntjük 1 l vízzel. Borsozzuk és puhára főzzük az alkotóelemeket. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a creme fraichet, a narancs levét, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk.
A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd durvára vagdossuk és összekeverjük a citrom reszelt héjával. Snidlinget vágunk. Tálaláskor a levesre szórjuk a citromos diót és a snidlinget.