Pikáns és melengető curry

2013. december 18.
A téli megfázásos időszakban egy melengető, pikáns curry nem csak finom, hanem igazán egészséges is! Wokban elkészítve az egész nem több 20 percnél. Fogadjátok szeretettel Ízbolygó receptjét.Hozzávalók:

Hozzávalók:

4 személyre
2 lilahagyma
3 ek szezámolaj
15 dkg csirkemellfilé
3 cm gyömbér
2 tk currypaszta (piros)
fél tk őrölt római kömény
30 dkg sütőtök
2 kaliforniai paprika
2 paradicsom
1 doboz csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
2 doboz kókusztej
1/2 citrom facsart leve

frissen őrölt bors
2 csokor koriander (aki nem szerei, annak petrezselyem)


Elkészítés:

A csirkemellet és a zöldségeket megmossuk, leszárítjuk. A húst apró kockákra vágjuk, a sütőtököt megtisztítjuk és szintén apró kockákra, a paprikát és a lilahagymát csíkokra vágjuk. A paradicsom csumáját kivágjuk és felkockázzuk. A gyömbért megtisztítjuk és apróra vágjuk. Mindent készítsünk elő, mert innentől gyorsan zajlanak az események!

A wokot előmelegítjük, szinte füstöljön, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk egymás után a hagymát és a gyömbért, a csirkét, a pasztát és a római köményt, pár percig pirítjuk, majd mehet bele a paprika és a sütőtök, szintén pár perc pirítás, ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot és a kókusztejet és 10 percig főzzük. A végén beleöntjük a csicseriborsót, ízesítjük citrom facsart levével, sóval, borssal, majd a durvára vágott korianderrel megszórjuk és jázmnin rizzsel tálaljuk.