Így készíts sült zöldséges kuszkuszt gyorsan

2014. február 20.
Ha finom, friss, déli íz világra vágysz, és mindezt húsmentesen, akkor Nemsüti zöldségekkel tarkított, gyorsan elkészíthető mediterrán kuszkusza telitalálat lesz.

Hozzávalók:
4 főre
0.4 kg kuszkusz
0.5 liter forró víz
2 evőkanál extra szűz olaj
0.5 kg cukkini
0.5 kg padlizsán
0.4 kg répa
0.4 kg kg kaliforniai paprika
0,5 dl olívaolaj
80 gr reszelt sajt
1 csokor petrus
só, bors, szárított bazsalikom

Elkészítés:
A zöldségeket felkockázzuk, és serpenyőben vagy sütőben megsütjük extra szűz olívaolajban sóval, borssal. A kuszkuszt 1-2 szeres vízzel leforrázzuk, 2 evőkanál extra szűz olívaolajat belekeverünk, sóval, borssal, morzsolt bazsalikommal meghintjük, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk (gyártótól függően lehet ez kevesebb is). Villával átkeverjük és kész is.

Ezt követően belekeverjük a sült zöldségeket, tepsiben elfektetjük, bele- és rá- reszelünk sajtot (a legjobb természetesen a paremzán) és 10 percig sütjük. Petrussal megszórjuk, és kész is ez egy viszonylag gyorsan elkészíthet, mediterrán hangulatú étel.