PandArte: új, kreatív blogger a Marie Claire oldalán

2014. április 11.
Bánhidi Dóra, a PandArte bloggere három éve indította el egyedi ötletektől hemzsegő netes „naplóját", mely mára az egyik legtöbb követőt számláló blog lett. A vagány, talpraesett lány egy tollpihéből is képes csodát alkotni, készüljetek, mától a Marie Claire oldalán is kreatívkodik.

Meghatározó blogger vagy, aki nemcsak divatról vagy szépségről ír, hanem egy kreatív életstílust mutat be az olvasóinak. Hogy kezdtél bele?

A kreativitás mindig is az életem része volt, amit anyukámnak köszönhetek. Ő bármibe is kezd, abból mindig valami szép és eredeti születik. Gyerekkoromban rengeteg dolgot készítettünk közösen, ő tanított meg a kreatív szemléletmódra. A főiskolán kommunikáció szakon végeztem, majd hét éven keresztül különböző televíziós csatornáknál dolgoztam szerkesztőként. Mindig olyan riportokat szerettem készíteni, amikben kreatív embereket mutatok be, de a kötöttségek miatt, túl sok lehetőségem nem volt. Festy barátnőm (Marie Claire online divatbloggere), aki akkor már egy éve blogolt, ajánlotta nekem is ezt a műfajt, hiszen ez egy szabad és független platform, ahol úgy és arról írok, amiről csak szeretnék.

Hogyan jellemeznéd magad, milyen a személyes stílusod?

A blogom abszolút tükrözi a személyiségemet, és erre folyamatosan törekszem is. A PandArte azokról az emberekről szól, akik már megtalálták vagy folyamatosan keresik a saját útjukat. Ilyennek tartom magam is. Könnyed és személyes stílusban írok olyan tervezőkről, ötletes boltokról, ennivaló helyekről, designról és rengeteg kreatív ötletről, amik inspirálnak. Én tényleg imádom, ha valami eredeti. Örömet és élményt szerez minden új dolog felfedezése és erre biztatom az olvasóimat is. A blogolás szabadságán keresztül tudom a legjobban megmutatni a világról alkotott szemléletemet, vagyis: „Élj kreatívan”!

Mivel foglalkoznál leginkább, mi lenne álmaid netovábbja?

Az a nagy álmon, hogy a PandArte ne csak egy blog legyen, hanem egy élő kreatív közösség. Jó úton haladok, hiszen több design vásárt szerveztem már, legújabban pedig DIY (Do it yourself – csináld magad) workshopokkal aktivizálom az olvasóimat, amiket imádnak. Készítettünk például kézműves fürdőgolyókat, saját tervezésű táskákat vagy pólóból nyakláncokat. Az eddigi kedvencem az volt, amikor három óra leforgása alatt a résztvevők gyönyörű ezüst ékszereket alkottak. Álmaim netovábbja, pedig egy olyan alkotói ház, ami mindezt befogadja. Ott sok alkotó és laikus gyűlhetne össze, és felszabadíthatják azokat a kreatív energiákat, amikről sokszor maguk sem tudják, hogy léteznek.

Mire voksolsz, cipők vagy táskák?

Áááá, nem lehet dönteni, hiszen olyan szép párost alkotnak együtt. Visszagondolva, először a cipők kezdtek el gyülekezni szép számmal a szekrényemben, amiket aztán lassan már a táskák is követnek. Ha voksolnom kell, akkor egy türkiz, magassarkú szandálra szavaznék!

Miről fogsz írni nekünk?

Mindenről, amiben van igazi kreatív ötlet. Szerencsére elképesztően színes a skála. Érinteni fogom a „Csináld magad„ vonalat, a lakberendezést, a magyar tervezőket, és a különleges design tárgyakat. Szeretnék majd olyan anyagot is írni, amiben bemutatom a kulissza mögött zajló munkafolyamatokat is. Arra törekszem majd, hogy az olvasók érdekes és inspiráló ötleteket tudjanak meríteni az írásaimból.